Luchtdicht bouwen volgens BENG vraagt precisiewerk

Artikel delen

Zorgvuldig luchtdicht bouwen volgens BENG-eisen, met aandacht voor een luchtdicht ontwerp en luchtdichte materialen, is een flinke uitdaging voor bouwers. Als specialist in afdichten adviseert en ondersteunt Vilton bouwpartners hierbij.

Luchtdicht bouwen is precisiewerk. Het vraagt om aanpak van alle ‘luchtlekken’ in een gebouw. Vilton biedt voor luchtdicht bouwen oplossingen voor elke situatie en bouwwijze. We noemen dit het Vilton V4-systeem: slimme productpakketten voor afdichting van kozijnen, wanden, dakkappen en vloeren, inclusief kruipruimte. De optelsom van alle kieren die (ongewenste) in- en exfiltratie van lucht opleveren, mag conform BENG voor een woning niet groter zijn dan een bankpasje! Dus is er aandacht nodig voor detaillering en kwaliteit van luchtdicht bouwen.

De afdichting van de kruipruimte is, als één van de grootste luchtlekken in een woning, een aandachtspunt. Vilton heeft daarom samen met aannemer Van Wijnen een luchtdicht kruipluik ontwikkeld. Dat biedt 100% afdichting en is binnen 15 minuten te monteren. Het levert een grote tijdswinst op in bouwprojecten. Daarmee is een van de belangrijkste redenen voor aannemers om te kiezen voor het Vilton kruipluik met innovatieve matrand van gerecycled kunststof in plaats van het traditionele kruipluik met stalen frame.
Vilton adviseert, doet werkvoorbereiding, levert en brengt indien gewenst met ervaren servicemonteurs de luchtdichting aan. Mét garantie op product, montage en functioneren. De productsystemen en goede montage dragen zo bij aan het voldoen van gebouwen aan de BENG-eisen. Lees hier meer over in de whitepaper Luchtdicht bouwen

Vilton
www.vilton.nl