Van energielabel F naar A!

Artikel delen

De 353 woningen in de Utrechtse wijk Lombok krijgen een grote make-over. Faay Vianen leverde de plafonds en het W’all-in-One® na-isolerende voorzetwandsysteem. Na het onderhoud moeten de woningen veel comfortabeler zijn en energielabel A dragen.

straat in wijk lombok

Dampremmende folie voorkomt fouten

De W’all-in-One® panelen bestaam uit een combinatie van PIR verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. De PIR-plaat heeft aan beide zijden een dampremmende folielaag. Dat is handig, omdat in de bouw nog vaak fouten worden gemaakt met het aanbrengen daarvan. Dit ‘totaalsysteem’ is makkelijk te verwerken en draagt zeker bij aan een vermindering van faalkosten.

30 minuten brandwerend

Dat er ook voor het Faay GP22 VO plafondsysteem is gekozen is meer dan logisch. Het plafond heeft een geluidsisolatie van 55 dB. Aanbrengen van een verlaagd plafond heeft daarbij als voordeel dat naast geluidsverbetering ook de brandwerendheid van de vloerconstructie wordt verbeterd. In deze wijk beschikken de bovenliggende woningen nog over een houten verdiepingsvloer. De brandconstructie van het plafond dient zodanig te zijn dat deze een weerstand heeft tegen branddoorslag en brandoverslag van minimaal 30 minuten. Het plafond garandeert zo een veilige vluchtroute voor de bewoners in de bovenliggende woning.

Op lengte aangeleverd

Vanwege het grote volume kon Faay in dit project de panelen op maat produceren. Ook de grondstoffen zijn door de leveranciers op maat geproduceerd en geleverd. Een aanzienlijke besparing in aanschafkosten, arbeidstijd, materiaalkosten en (zaag)afval. Zo treedt er nergens in de keten materiaalverlies op, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Faay Vianen
www.faay.nl

Meer informatie over de 353 woningen in de Utrechtse wijk Lombok