Dakgoot vervangen? Kies voor prefab

Artikel delen

Bij het vervangen van een getimmerde dakgoot komt veel handwerk kijken, en is een goede afstemming met de loodgieter van belang. Met een prefab dakgoot is dit eenvoudiger en sneller uit te voeren; een prefab goot wordt namelijk voorgemonteerd en op maat geleverd.

Voor de montage van de prefab kunststof dakgoten van Polytech is alleen dragend achterhout nodig. De goten zijn voorzien van montagegaten en kunnen direct aan het overstek van de dakplaten of rechtstreeks tegen de gevel worden geschroefd. Hoe beter het achterhout is uitgelijnd, des te eenvoudiger de montage van de goot.

Eenvoudige afwerking

Om het achterhout af te dekken en het tegen weersinvloeden te beschermen, kan gekozen worden voor een smetplank aan de goot. Wanneer er bij montage van de goot ruimte ontstaat tussen de goot en de gevel, kan deze worden afgewerkt met een plafondpaneel dat eenvoudig in de sleuf aan de achterzijde van de goot kan worden geschoven.

Compleet geleverd

Polytech levert de dakgoten per project prefab op maat. Dit betekent dat eventuele hoeken, uitlopen en eindstukken voorgemonteerd zijn, en dat de goot exact de juiste afmeting heeft. De goot hoeft dus niet meer bewerkt te worden.

Voor de afwerking van twee losse gootdelen is er een omzetbeugel beschikbaar, die de aansluiting afdekt. Om ervoor te zorgen dat er geen hemelwater kan binnendringen kan een speciale slabbe worden toegepast.

Kwalitatief kunststof

De kunststof dakgoten van Polytech vormen een duurzaam alternatief voor de traditionele dakgoot, die in het werk getimmerde zijn met een zinken bekleding. Bovendien is kunststof eenvoudig schoon te houden en vraagt het geen regelmatige conservering door middel van verfproducten. Dankzij de hoge kwaliteit kunststof gaan de producten van Polytech generaties lang mee.

Polytech
www.polytech.nl