Nieuw circulair groendaksysteem

Artikel delen

Uw dak vergroenen wordt steeds eenvoudiger. MobiRoof ECO is een circulair groendak cassettesysteem, dat eenvoudig op platte daken is te plaatsen. De cassette is gemaakt van gerecycled materiaal en is zelf ook volledig recyclebaar.

man bij cassette met planten

Alexander Ilsink, directeur en derde generatie Mobilane, met een MobiRoof ECO cassette.

Het kant-en-klaar lichtgewicht groendaksysteem bestaat uit een plantcassette die is gevuld met substraat en zes tot acht verschillende soorten Sedum. De cassettes zijn geschikt voor platte daken en daken met een hellingshoek tot 10 graden (20%) en blijven altijd herplaatsbaar.
De cassettes van MobiRoof ECO zijn vervaardigd uit regeneraat polypropyleen. Dit type PP is een sterk, duurzaam en volledig gerecycled en recyclebaar materiaal. Het materiaal is een uit afval herwonnen grondstof. Een deel van het materiaal wordt herwonnen uit eigen afvalstroom. Wanneer de producten van Darthuizer Groep (moederbedrijf Mobilane) afgeschreven zijn dan worden deze gebruikt als grondstof voor de cassettes. Zo maakt Mobilane optimaal gebruik van de materialen en grondstoffen van alle bedrijven uit de groep.

Lokaal geproduceerd

De cassettes uit afval gewonnen materiaal worden in Nederland geproduceerd en op eigen kwekerij gekweekt. Tevens komt het sedumstek voor de productie van eigen kwekerij. Door het gebruik van eigen stek en het in Nederland produceren van de cassettes wordt niet alleen de kwaliteit van de cassettes gegarandeerd. Ook wordt de keten gereduceerd en dat zorgt voor minder transport en beperkt de CO2-uitstoot.
De afmetingen van de cassettes zijn 50 x 50 x 6 cm. Het gewicht is 38 kg/m2 droog en circa 58 kg/m2 indien volledig verzadigd met water. De waterretentie is 20 liter/m2 (optioneel is 30 liter).