Volledige ontzorging keuzetraject afbouw

Artikel delen

UCASA is het nieuwe concept waarmee Raab Karcher bouwers ondersteunt in het keuzetraject van de consument voor de afbouw. Hieronder valt niet alleen de badkamer inclusief sanitair en tegelwerk, maar vallen nu ook binnendeuren, keukens, inbouwkasten en zelfs woonvloeren.

ucasaRaab Karcher is met het concept UCASA het aanbod in ‘esthetische afbouwproducten’ aanzienlijk aan het verbreden. Zes showrooms verspreid over Nederland zullen dit nieuwe concept gaan ondersteunen. De eerste omgebouwde showroom zal binnenkort openen in Assen. Daarna volgen Ede, Vriezenveen, Waddinxveen, Middelburg en Breda. Daarmee biedt UCASA landelijke dekking via het regionale netwerk.

Aannemer ondersteunen

UCASA is meer dan een verkooppunt van badkamers, tegels, keukens en aanverwante artikelen. UCASA is een compleet concept dat bedoeld is om aannemers volledig te ‘ontzorgen’. Raab Karcher kan het gehele traject verzorgen, vanaf het welkom aan de klant tot en met de oplevering van de badkamer. Dit inclusief arbeid.
Daarbij heeft de aannemer maar één aanspreekpunt, waardoor er voor hem veel minder tijd in gaat zitten om alles aan te sturen. Ook de consument heeft het gemakkelijk doordat die op één adres terecht kan voor alle benodigde materialen.

Zowel projecten als luxere bouw

Raab Karcher heeft zich bij de ontwikkeling van UCASA heel goed gerealiseerd dat er grote verschillen zijn tussen de projectmatige bouw en de bouw in het luxere segment, vertelt Pascal Ekkel, manager UCASA Noord, Oost en Midden. Het totaalconcept met turnkey oplevering is vooral voor het luxere segment bedoeld. Voor seriematige bouw richt Raab Karcher zich vooral op het verzorgen van het keuzetraject. Raab Karcher heeft daarvoor een speciale online portal ontwikkeld, waar kopers zich digitaal kunnen voorbereiden. De koper krijgt een eigen inlogcode voor de portal en treft daarin de kale badkamer aan zoals die in het project ontworpen is. Ze worden in deze portal door allerlei keuzes geleid om uiteindelijk tot een totaal badkamerontwerp te komen. De portal kent de bouwtechnische mogelijkheden en beperkingen, zodat het uiteindelijke ontwerp ook daadwerkelijk realiseerbaar is. Hierdoor hebben de kopers veel beter inzichtelijk wat de mogelijkheden en kosten zijn en gaan zij beter geïnformeerd hun showroombezoek in.

Ontwerpstijlen

Bij de opzet van UCASA hanteert Raab Karcher voor zichzelf de kernwaarden Beleving, Professioneel, Innovatie en Klantgericht. Bijzonder is dat Raab Karcher zowel in de showrooms als in de portal niet zo maar een onbeperkte keuze aan sanitair, tegels, deuren, keukens, inbouwkasten en woonvloeren biedt, maar die heeft ingedeeld op stijl. Daardoor zijn bijpassende elementen goed op elkaar af te stemmen en wordt de keuze veel overzichtelijker en daarmee eenvoudiger. De gekozen stijlen zijn Raw, Pure, Chic en Design.
Met name de woonvloeren zijn nieuw in het assortiment dat UCASA biedt. “We merken dat vooral pvc-vloeren in opmars zijn.” Voor de klant is het ideaal dat hij deze vloer kan afstemmen op al zijn andere keuzes voor de afbouw. Maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld de inbouwkasten die Raab Karcher nu in het assortiment heeft opgenomen.inrichtingen in huizen

Mondige klant

Voorheen merkte Raab Karcher dat aannemers en installateurs het hele traject rondom de badkamer vaak liever niet uit handen gaven. Inmiddels is de wereld veranderd, geeft Pascal Ekkel aan. “Klanten zijn mondiger en weten heel goed wat ze willen. Wellness, comfort en mooie tegels staan hoog op de wensenlijst. Ook over keukens hebben klanten vaak al heel veel ideeën. Woonbladen maar vooral internet spelen daarin een belangrijke rol. En dan is het niet alleen Pinterest waar mensen op kijken, maar ook de gepersonaliseerde advertenties. Als je één keer ergens op gezocht hebt, komen er het volgende moment allerlei gerelateerde advertenties in beeld, bijvoorbeeld op Facebook.”
Daarbij komt dat die badkamer tegenwoordig minder interessant is voor veel installateurs. De badkamer vereist veel werk en afstemming en vraagt om een allround monteur. Terwijl de badkamer tegenwoordig een veel kleiner aandeel vormt van het totale installatiebudget voor een woning, waar onder meer warmtepompen en PV-installaties bij gekomen zijn. ‘Handjes’ voor de badkamer ontbreken vaak bij installateurs. Terwijl Raab Karcher hiervoor over het gehele land contact heeft met diverse kleinere bedrijven en ZZP’ers die juist wel gespecialiseerd zijn in dit werk. “Maar we kunnen ook samenwerken met de onderaannemers van de aannemer als die dat wil.”
UCASA wordt de komende tijd uitgerold over het gehele land. Maar nu al merkt Raab Karcher de impact. “Klanten die komen voor een badkamer zien nu ook ons bredere aanbod. Ze zijn daardoor verrast, maar vinden het ideaal om op één plek alles te kunnen vinden.”

Raab Karcher 
www.raabkarcher.nl