Hoogwaardige voegmiddelen voor waterdicht en kleurvast tegelwerk 

Artikel delen

Voegwerk is de beeldbepalende finishing touch van elk tegelwerk. Daarnaast hebben voegen ook een belangrijke afdichtende functie, vooral in natte ruimten zoals badkamers, zwembaden en professionele keukens. Speciaal hiervoor heeft Forbo Eurocol de hoogwaardige 706 Speciaalvoeg WD en de 717 Eurofine WD in het assortiment, voor een blijvend mooi resultaat.

Beide voegmiddelen bieden prettige verwerkingseigenschappen en blijvende waterdichtheid en kleurvastheid. De 706 Speciaalvoeg WD is een begrip onder tegelzetters voor toepassing in natte ruimten. Door de trend van steeds smallere voegen en het gebruik van gerectificeerde tegels ontstond daarnaast de behoefte aan een extra fijne voegstructuur. Hiervoor ontwikkelde Forbo Eurocol de 717 Eurofine WD. Een bijzonder soepel verwerkbaar voegmiddel met fijne korrel, dat garant staat voor een optimale voegvulling en hechting. Beide Eurocol-producten zijn stofarm, dus ook aan de gezondheid van de tegelzetter is gedacht.

Wisselende omstandigheden

Het laatste wat de klant wil, is een ongelijkmatig opgedroogde of vlekkerige voeg. De droogtijd is hierbij een belangrijke factor. De 706 en 717 zijn speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimten, maar ook om onder sterk wisselend omstandigheden te worden verwerkt. Bij lagere temperaturen is de snel afbindende 706 een goede keuze, vooral bij donkere voegkleuren. Deze voeg kan al na 15 tot 20 minuten worden nagesponsd. De 717 is niet alleen zeer geschikt voor smalle voegen en gerectificeerde tegels, door zijn tragere afbinding kiezen tegelzetters er ook vaak voor bij hogere temperaturen, omdat de voeg mooi gelijkmatig en kleurvast opdroogt.

Reinigingstips

Mooi tegelwerk moet mooi blijven. Op de Eurocol-website vindt u – naast technische tegel- en voegtips – ook nuttige adviezen voor het reinigen en voorkomen van schimmel.

Forbo Eurocol Nederland B.V.
www.eurocol.nl