Brandpreventie en ontruiming project Rijnlandroute

Artikel delen

De RijnlandRoute is een wegverbinding in aanbouw van Katwijk via het zuiden van Leiden naar de A4 bij Zoeterwoude. Een belangrijk onderdeel van het project is de boortunnel onder Voorschoten, die de A44 en A4 met elkaar verbindt.

Over het project

Comol5 legt in opdracht van de provincie Zuid-Holland het eerste deel van de RijnlandRoute aan. Dit deel omvat de aanleg van de nieuwe N434 tussen de A44 en de A4 bij Leiden, met een geboorde tunnel onder Voorschoten en aanpassingen aan de A4 en de A44. In opdracht van Comol5 voorziet VPS in de tijdelijke brandbeveiliging en ontruiming van het project.

De oplossing

VPS heeft op dit project hun oplossing VPS FireAlert inclusief het Cloud React Platform geplaatst. Gebouwen aan de oost- en westzijde van de tunnel zijn voorzien van rook- en handmelders. In alle tunnels zijn evacuatieunits geïnstalleerd. VPS FireAlert is EN54 gecertificeerd en een zeer flexibel en betrouwbaar brandbeveiligingssyssteem. Dit in combinatie met de inzet van het Cloud React Platform maakte het de ideale brandveiligheidsoplossing voor dit project.

Opdrachtgever: Comol5
Periode: juli 2021 – november 2022

VPS
www.vpsbeveiliging.nl