In de spotlight

Producten
Artikel delen

Geldbesparende circulaire gevelisolatie

Een gevelisolatiesysteem moet aan vele eisen voldoen. Naast een goede isolerende werking, veiligheid, verwerkingsgemak en prijs spelen ook de milieuaspecten een steeds belangrijkere rol. Met het gevelisolatiesysteem SlimFort van IsoBouw scoort u op al deze gebieden.

Snel verwerkbaar

SlimFort is een innovatieve gevelisolatie voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met de vier geïntegreerde beugels kan de gehele gevelconstructie in slechts 3 simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren. SlimFort is tot 50% sneller verwerkbaar in vergelijking tot traditionele systemen. Er wordt geen folie gebruikt en het houtaandeel is tot 75% lager. Een bijkomend voordeel is dat SlimFort probleemloos door één persoon gemonteerd kan worden.

Circulair isoleren

SlimFort is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam airpop-materiaal. Deze EPS-isolatie bestaat voor 98% uit lucht en kan hergebruikt en/of volledig gerecycled worden. De bevestiging met de geïntegreerde beugels heeft naast een praktisch voordeel ook een circulair voordeel. Zodra de gevelbekleding aan vervanging toe is, kan de bestaande SlimFort-gevelschil gehandhaafd blijven. In de beugels kan namelijk eenvoudig een nieuwe houten draagstructuur geplaatst worden voor de nieuwe gevelbekleding.
Met SlimFort ontstaat er een aaneengesloten en dampdoorlatende isolatieschil zonder isolatielekken. Dit voorkomt kostbare energieverspilling en vochtproblemen in de constructie.
Mocht het noodzakelijk zijn om de gevel volledig te slopen, dan kunnen de SlimFort-isolatieplaten losgeschroefd worden en bij een ander project weer opnieuw ingezet worden. EPS verliest namelijk nooit haar initieel isolerend vermogen.

100% recyclebaar

Recyclen van de SlimFort-isolatieplaten is gezien de hergebruiksmogelijkheden een niet voor de hand liggende optie. Maar mocht dit toch noodzakelijk zijn, dan is dit geen enkel probleem. Na verwijdering van de beugels kunnen de EPS-platen volledig gerecycled worden en als grondstof dienen voor nieuwe hoogwaardige EPS-producten. Zo blijft de kringloop altijd gesloten. Ook reststukken kunnen worden opgehaald en worden verwerkt tot nieuwe producten.

Handige rekentool

Om uw werk te verlichten heeft IsoBouw een rekentool ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig overzichtelijke materialenlijsten kunt samenstellen bij de toepassing van SlimFort. Deze lijst is geheel afgestemd op uw projectspecifieke uitgangspunten, zoals bijvoorbeeld de gewenste Rc-waarde, het gewicht van de gevelbekleding, gebouwhoogte, et cetera. U vindt de tool hier.

IsoBouw
www.isobouw.nl

BouwTotaal