Lange levensduur zaagbladen vergt juiste keuze en goed gebruik

Artikel delen

Qblades levert professionele zaagbladen in een uitstekende prijskwaliteitverhouding. De levensduur van deze hoogwaardige zaagbladen is normaliter geen issue. Sterker, ze gaan vaak langer mee dan gedacht. George van Haaster van Qblades: “Je ziet dat gebruikers ze heel lang gebruiken, tot de laatste tanden nagenoeg zijn versleten. En dan nog worden ze soms ingezet om gips of kit weg te steken. Maar op het moment dat je het verkeerde zaagblad voor een toepassing kiest en merkt dat je moet duwen en trekken, dan gaat die lange levensduur van zaagbladen direct omlaag.”

Van Haaster legt uit dat de keuze belangrijk is. Zaag je alleen hout, dan is een HCS-zaagblad prima. Moet je bijvoorbeeld ook metaal zagen, dan zijn er zaagbladen met extra geharde bimetalen tanden. “We bieden bij de bimetalen versies bijvoorbeeld type 11, een alleskunner, omdat wij zien dat veel van onze klanten veelzijdige werkzaamheden uitvoeren. Wanneer je bij een renovatie een oud houten kozijn moet zagen, stuit je toch op die spijkers en schroeven. Dan is het prettig om zo’n veelzijdig zaagblad te gebruiken. Ander succesnummer in onze verkoop van bimetalen zaagbladen is type 15, waarbij de tanden rechtop staan. Deze is ideaal voor de installateur die leidingwerk moet zagen, omdat door de rechte tanden de zaag niet wegloopt en je extra secuur kunt zagen.”

“Laat de zaag het werk doen. Dat is advies dat we altijd meegeven. Als je merkt dat de zaag het moeilijk heeft, moet je nagaan of je wel het juiste zaagblad hebt gemonteerd op je multitool. Voorkom dat je onnodig veel zaagbladen gebruikt, dat is gewoon zonde als je weet hoe lang een zaagblad normaliter mee kan gaan. We leveren als Qblades voor de vier verschillende aansluitingen multitools bijpassende zaagbladen. Altijd in een hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. En we zorgen voor een snelle levering.”

Qblades
www.qblades.nl