Ultradunne douchebodem voor houten vloeren

Artikel delen

Aqua Flat is een direct betegelbare doucheplaat van slechts 20 mm dikte. Deze leent zich uitstekend voor montage op houten vloeren bij nieuwbouw en renovatie. Door de geringe hoogte kan de doucheplaat vrijwel zonder niveauverschil worden geplaatst hetgeen de veiligheid in de badkamer verhoogt. Combinatie met een douchescherm is mogelijk.

Aqua Flat doucheplaat.

Dankzij de meegeleverde afdichtingskit is de volledige installatie met inbegrip van de aansluiting op de ondervloer volledig waterdicht. Deze kit bestaat uit een dichtingsband van 10 meter, twee hoekstukken en lijm. De doucheruimte is volledig betegelbaar met alle tegelsoorten en -maten. De doucheplaat is vervaardigd van waterdicht geëxtrudeerd polystyreenhardschuim (XPS) dat speciaal geschikt is voor ruimtes met een hoge vochtbelasting. Een afdichtingsflens maakt de afwerking helemaal af. De plaat met een speciale bekleding aan beide zijden, zorgt voor een duurzame afwerking, zonder enig risico op vervormingen, condensvorming, vochtophopingen en schimmels.

Afwerking op maat

In combinatie met JACKOBOARD®-panelen zijn alle uitvoeringen en inrichtingen van doucheruimtes mogelijk en kunnen deze uiterst snel en efficiënt worden gerealiseerd. Met deze panelen kunnen muren en vloeren waterdicht worden bekleed, leidingen en badkuipen bekist en kunnen er doucheruimtes, wastafels, badkamermeubilair en zelfs nissen worden gecreëerd. De panelen lenen zich uitstekend voor de ombouw van bad naar een echte doucheruimte of om oneffenheden in de muur weg te werken. Bovendien zijn ze direct betegelbaar. Er is ruime keuze aan designroosters van massief geborsteld RVS.

Aqua Central Drain.

In vier stappen te plaatsen

Omdat Aqua Flat slechts 20 mm dik is, kan de plaat op een houten vloer zoals een parketvloer of spaanplaat worden gemonteerd.

  • Stap 1: de ondergrond voorbereiden. Controleer of de ondergrond stevig en niet flexibel is. Indien nodig moet hij worden verstevigd. Voor een optimale verzonken opstelling moet de houten vloer worden verwijderd op de plaats waar de doucheplaat komt. Een nieuwe houten vloer moet worden aangebracht rustend op de balken en zijdelings verstevigd met spanten.
  • Stap 2: lijmen. Strijk de houten ondervloer in met een geschikte primer en breng vervolgens de lijmmortel of een flexibele lijm aan. Lijm vervolgens de doucheplaat vast op de ondergrond.
  • Stap 3: de aansluitingen afwerken. De aansluitingen met de douchewanden en de vloer moeten waterdicht worden afgewerkt met flexibele afdichtingen, hetzij met de afdichtingskit JACKOBOARD® , hetzij met een Jackoboard afdichtingsband in combinatie een vloeibare dichting. Zo krijgt men een 100% waterdicht resultaat.
  • Stap 4: betegelen. Alles is mogelijk. Alleen de mozaïektegels van ≤ 25 mm vragen een specifieke aanpak. Hier wordt aanbevolen om te voegen met een epoxyhars. Voor rolstoeltoegankelijke douches moeten er tegels van minstens 50 x 50 mm gebruikt worden.

Makkelijk verwerkbaar

Geen voorbereidend werk: de ideale hellingshoek is al voorgevormd. Geen risico op beschadiging van de doucheplaat : het materiaal is bijzonder drukvast (> 300 kPa). Gemakkelijk af te werken: het oppervlak van de doucheplaat heeft een speciale bekleding, waardoor het oppervlak direct te betegelen is. Geen ergonomische belasting door het gewicht tijdens het transport en de plaatsing: de douchebodem weegt slechts 6,5 kg in de uitvoering 0,90 m × 1,20 meter. Geen overbodig afval : de doucheplaat kan heel eenvoudig en nauwkeurig met een breekmes, stofvrij op maat worden gesneden.

JACKON Insulation
www.jackon-insulation.nl