Kwaliteit koppelen aan duurzaamheid

Artikel delen

Kwalitatieve lijmen, kitten en een PU-schuim die hoogwaardig zijn en tegelijkertijd minder schadelijke stoffen bevatten? Die unieke combinatie biedt Bostik met hun Premium Aware producten. Vriendelijk voor de gebruiker, beter voor milieu en bovendien makkelijk om mee te werken.

bostik“Alle Bostik Premium Aware producten zijn van kwaliteit én voldoen aan de hoogste eisen qua duurzaamheid. Dat is prettig voor zowel de verwerker als voor het milieu. Bovendien voldoe je aan alle wet- en regelgeving”, zegt Business Developer Martijn Wegman. Hij ziet dat er steeds meer sprake is van een voorschrijvende markt, waarbij strengere verplichtingen gelden. “Je ziet dat steeds meer aannemers er actiever mee bezig zijn. Vanuit wet- en regelgeving en omdat ze medewerkers met veilige en duurzamere producten willen laten werken.”

Bostik Premium Aware producten voldoen aan de volgende eisen en normen:

  • De hoogste emissie-certificeringen, zoals EC1PLUS, A+ en/of M1
  • Geschikt voor duurzaamheidsprojecten zoals fitWELL, WELL-, Active House, LEED- en BREEAM
  • Alle kitten en lijmen bezitten een EPD

“In de praktijk zien we dat op de bouw vaak wordt gegrepen naar standaardproducten, terwijl je ook kunt kiezen voor minder schadelijke producten die minstens zo kwalitatief zijn”, verduidelijkt Wegman. “Dankzij de compacte lijn is het bovendien makkelijker werken, omdat je niet na hoeft te denken welk product voor welke ondergrond geschikt is. De producten zijn namelijk geschikt voor brede toepassingen.”

Het compacte assortiment van Bostik Premium Aware

Het assortiment bestaat uit een hoogwaardige snelle en regenbestendige acrylaatkit, een unieke overschilderbare acrylaatkit én een hoogwaardige ftalaatvrije acrylaatkit. Een hoogwaardige hybride lijm sluit de kans op vlekvorming uit. Daarnaast maakt een hoogwaardige allround hybride kit deel uit van het aanbod. De constructie- en montagelijm heeft een zeer hoge aanvangskleefkracht, zonder de kans op vlekvorming en tenslotte heeft de hoogwaardige allround siliconenkit een lage modulus. Naast deze lijmen en kitten biedt Bostik ook een professioneel flexibel, thermisch en akoestisch isolerend PU-schuim aan.

bostik

‘Groen’ bouwen

“Op deze krappe arbeidsmarkt vraagt vooral de jonge generatie om te kunnen werken met goede, milieuvriendelijke producten die minder schadelijk zijn voor hun gezondheid. Daarnaast wordt de klantvraag naar ‘groen’ bouwen steeds groter. Bostik biedt hierbij toevoegde waarde. Niet alleen omdat ze een groen en goed product aanbieden, maar ook omdat het hufterproof is. Premium Aware is overal toepasbaar, heeft een goede kwaliteit, is goed gecertificeerd en is bovendien duurzaam”, vertelt Marc de Jong, hoofd inkoop Polvo.

Bostik
www.bostikpremiumaware.com