Een nieuwe Duitse slagkracht

Artikel delen

De twee toonaangevende fabrikanten van hamers in Europa, Picard en Halder, opereren nu binnen een gemeenschappelijke verkoop- en marketingstrategie. Beiden staan bekend om de hoge kwaliteit van hun producten en de uitstekende expertise die in deze gereedschappen steekt.

Logo

“German Hammer Competence”. Deze slogan omvat alle ervaring met slaggereedschappen, evenals de industriële uitmuntendheid die de Duitse Halder-groep drijft. Daarnaast bevestigt het bedrijf ook haar nieuwe kracht op de markt na de overname van Picard. Deze samenwerking van de twee familiebedrijven sinds juli 2017 kan het best worden omschreven als een alliantie tussen twee internationaal erkende specialisten in hun vakgebied. Elk ontwikkeld op basis van een product dat de oprichting inspireerde: hamers voor Halder en gesmede hamers voor Picard. “Het assortiment van Halder en Picard vullen elkaar perfect aan en vertegenwoordigen het grootste assortiment slaggereedschappen ter wereld”, zegt Stefan Halder, de derde generatie van het familiebedrijf. Halder is de belangrijkste Europese fabrikant van hamers met 300 verschillende producten in zijn catalogus en Picard heeft een uniek assortiment van meer dan 700 modellen van hoogwaardig gesmeed slaggereedschap.

“Made in Germany”

Buiten hun gespecialiseerde profiel delen de twee fabrikanten dezelfde verwachtingen op het gebied van productiekwaliteit, en hun eisen zijn compromisloos. “Onze filosofie is om onze productiefaciliteiten in Duitsland te behouden door steeds efficiënter te worden in al onze processen om onze concurrentiepositie te vergroten en tegelijkertijd de hoge kwaliteit van onze producten te behouden.” Halder heeft in-house sterk geautomatiseerde productiemiddelen ontworpen, een aanpak die ook bij Picard wordt gebruikt met een even geavanceerd logistiek systeem.

Halder
www.halder.com/nl
Picard
www.picard-hammer.de/en/