Succesvolle plaatsing gebruiksklare prefab badkamers

Artikel delen

Ga maar na: een eigen douche èn eigen toilet voor allemaal. Dat is studentenhuisvesting anno nu. Duurzaam, energiezuinig, gedurfd en mooi. De Duindoornstraat, Esdoornlaan en Kornoeljeflat in Groningen zijn allen opgeleverd en door woningcorporatie Lefier.

Sanitair“Eens een flat, altijd een flat toch?”

Daar denken ze bij woningcorporatie Lefier en AAS architecten toch duidelijk anders over. De drie onverwoestbare en aardbeving bestendige ‘geraamten’ uit 1969 zijn netjes blijven staan – wel zo duurzaam.

Het gebouw is dan wél aanzienlijk gegroeid in de breedte; door de ingrepen van Bouwbedrijf Van wijnen heeft het meer ‘vlees op de botten’ gekregen, simpelweg door de strakke, nieuwe gevel een paar meter naar buiten te plaatsen. Dat levert wat op. Niet alleen afscheid van het kille beton, de metalen raamkozijnen en de oubollige primaire kleuren uit de Sixties, ook een fiks aantal verse vierkante meters extra woonruimte per eenheid. Uitgekiend benut, zodat iedereen mag rekenen op een hoogsteigen complete S-pod badkamer. Je hoeft geen student bacteriologie in een overbevolkt studentenhuis te zijn om te weten waarom dat zo fijn is. Een deel-wc is toch een stuk minder cool dan een groene deelscooter.

“Plus, wat verduurzaming betreft, met het oog op onze klimaatdoelstelling; we willen dat onze huurders in 2050 CO2-neutraal wonen. De flats hebben nu allen het zuinigste energielabel A, omdat alles van top tot teen goed geïsoleerd is, inclusief de gevel. De verwarming is van Warmtestad”. De S-pod badkamers zijn eenvoudig in delen uitneembaar en na opknappen opnieuw inzetbaar. Dat is nog eens circulair!

S-pod
www.s-pod.nl
Standnummer 1.G055