Zonnepanelen plaatsen: waar moet je op letten?

Artikel delen

Zonnepanelen zijn helemaal van deze tijd, daarnaast zijn ze eigenlijk niet meer weg te denken. Dat is natuurlijk niet voor niets, want de energiekosten kunnen wel wat goedkoper. Dit kan als je iets meer zelfvoorzienend wordt, maar hoe realiseer je dit nu eigenlijk en waar dien je zoal op te letten? In deze blog kun je alles lezen over zonnepanelen installere en alles wat daarbij komt kijken. Voor installateurs die nog niet bekend zijn met het plaatsen van zonnepanelen geven wij in hieronder handige tips en tricks. Lees dus snel verder als je wilt weten wat de aandachtspunten zijn bij zonnepanelen plaatsen.

zonnepanelen

Wat wil je weten over zonnepanelen?

Er zijn heel erg veel zaken die je graag zou willen weten over zonnepanelen, omdat hier wel een investering voor nodig is. Je legt dus niet zomaar even een paar zonnepanelen op het dak, je zou wel kunnen zeggen dat het een weloverwogen besluit zou moeten zijn en je ook precies weet waar je aan begint. Goed om te weten is bijvoorbeeld hoeveel rendement je zou kunnen halen uit de zonnepanelen, maar wat dacht je van de terugverdientijd? Dit zijn erg belangrijke zaken waar je als installateur natuurlijk antwoord op moet kunnen geven. Er zijn verschillende rekenmethodes die je kunt hanteren om de terugverdientijd in te schatten.

Waar let je op?

Het is natuurlijk verstandig goed te kijken naar de prijs die je zou moeten betalen voor de zonnepanelen, maar had je ook al stilgestaan bij de plek waar de zonnepanelen moeten komen? Dit is minstens zo belangrijk, want je kunt de zonnepanelen niet volledig in de schaduw laten leggen. Zonnepanelen moeten optimaal genieten van de opbrengst van de zon. Zou jij de zonnepanelen zelf willen leggen of laat jij dit liever doen? Belangrijk om ook even bij stil te staan, want niet iedereen kan zelf zonnepanelen leggen. Daarnaast is het ook veel verstandiger dit te laten doen, want zo weet jij zeker dat er niets fout kan gaan.

zonnepanelen

Een plat dak of een schuin dak?

Er zit een behoorlijk verschil tussen een plat en een schuin dak. Dit heeft te maken met de stand van de zonnepanelen. Zonnepanelen moeten namelijk onder een bepaalde hoek staan, waardoor je op een plat dak minder zonnepanelen kwijt zou kunnen. Dit heeft te maken met de ruimte die er tussen de zonnepanelen moet zitten, zodat deze niet met veel schaduw van andere zonnepanelen te maken krijgen. Op een schuin dak kunnen de zonnepanelen goed naast elkaar liggen en hebben ze geen last van schaduwen.

Nog meer informatie

Naar alle waarschijnlijkheid wil je nog meer informatie, wat ook echt niet zo vreemd is. Het is dan wel handig in gesprek te gaan met een specialist op dit gebied. Voor hen is geen enkele vraag te gek en ze willen je graag helpen bij het maken van een goede keuze. Hoeveel geld kan men gaan besparen met de zonnepanelen of hoeveel zonnepanelen kunnen er op een dak geïnstalleerd worden? Antwoord op deze vragen en meer informatie vind je op Zonnepanelen.net. Neem een kijkje op deze website om alles te weten te komen over zonnepanelen installeren. Zo kom jij als zonnepanelen installateur niet meer voor verrassingen te staan.