In de spotlight

Producten
Artikel delen

Modulaire oplossingen voor alle huisvestingsvragen

Als klein of groot bouwbedrijf of als zzp’er heb je alle aandacht nodig om een project binnen de gestelde kwaliteitseisen, tijd en kosten succesvol af te ronden. Is het dan geen fijne gedachte dat Algeco de totale huisvesting en opslagruimten bij een bouwproject kan verzorgen? Van eenvoudig tot luxe en desgewenst inclusief complete inrichting. Van bezit naar gebruik dus, waarbij het bedrijf zich kan focussen op de core-business.

Tekst: ing. Frank de Groot
Beeld: Algeco

Huisvesting

We horen het steeds vaker. Ondernemers willen met hun core-business bezig zijn en niet met hun huisvesting. Een goed voorbeeld is bouwplaatsinrichting. Om een bouwproject goed uit te kunnen voeren is goede huisvesting nodig voor zowel het UTA- als CAO bouwplaatspersoneel. Ook is er opslag nodig voor materialen en één of meerdere werkplaatsen. “Als er tijdelijke huisvesting benodigd is dan leveren wij dat ”, zegt Andreas Zonnenberg, van Algeco Bouw & Winkels. Maar ook wie zoekt naar modulaire oplossingen voor kantoor-, winkel- en schoolruimten, bij evenementen of in de industrie kan bij dit toonaangevende bedrijf in modulaire bouw in binnen- en buitenland terecht.

Tijdelijke huisvesting

Huisvesting voor vluchtelingen.

Sinds 1 november 2019 zijn het van oudsher bekende BUKO Huisvesting, BUKO Bouw & Winkels en BUKO Bouwsystemen onderdeel van Algeco Netherlands. “Op dit moment staan op de bouwplaatsen van vele grote en kleine bouwprojecten wel één of meer van onze units of schottenketen. Denk aan grote projecten, zoals de bouw van een nieuwe zeesluis, de renovatie van een tunnel of een grote woontoren”, aldus Andreas. En dat kan van alles zijn: bouwketen, schaftwagens, sanitair-units, combi- en/of opslagcontainers, schottenketen, Romneyloodsen of Varianthallen. Soms wel voor 1.000 mensen. Maar ook MKB-bedrijven maken gebruik van onze units. Zelfs een zzp’er kan voor een grote schilderklus beschikken over bijvoorbeeld een mooie schaftwagen, inclusief sanitair.”

Huren of kopen?

“Huren biedt veel voordelen ten opzichte van kopen. In principe kunnen wij de totale huisvesting en opslag verzorgen en heeft het bouwbedrijf daar geen omkijken meer naar. Gaat er iets kapot, dan zorgen wij voor vervanging. En het bouwbedrijf kan altijd beschikken over de meest actuele voorzieningen. Vandaar dat we vooral verhuren. Maar kopen kan natuurlijk ook. Daarbij is terugkoop na gebruik mogelijk”, vertelt Andreas.

Schottenkeet

Schottenkeet.

Voordeel van verhuur is ook dat gebruikte units weer bij Algeco terugkomen. “Deze worden weer refurbished en kunnen zo nog lange tijd functioneren. Bij normaal gebruik gaan ze wel 35 tot 40 jaar mee. Dan heb je met recht een circulair product”, zegt Annemiek Glorie, Branchemanager Algeco Netherlands. “Het is dan ook niet verwonderlijk dat Algeco langdurige partnerships heeft met veel bouwbedrijven, maar ook bijvoorbeeld met gemeenten en stichtingen als het gaat om tijdelijke huisvestingsproblematiek rond scholen, asielzoekers of evenementen.”

Totaalinrichting

Wie volledig ontzorgd wil worden kan kiezen voor ‘360° services’. “Dat staat voor totaalinrichting. Alles dat een relatie heeft met huisvesting of opslag kunnen wij ook verzorgen”, zegt Annemiek. Andreas vult aan: “Wat wil een uitvoerder? Die wil goed kunnen zitten, een aangename binnentemperatuur en een goed koffiezetapparaat. En gaat de stoel kapot? Dan vervangen we die.”

Feitelijk kan Algeco alles leveren: stoelen, tafels, kantoorkasten, kledingkasten, dryinglockers, whiteboards, prullenbakken en kapstokken. Maar ook sanitair, verlichting, raam- en vloerbekleding is mogelijk of een compleet ingerichte keuken. Voor klimaatbeheersing kan ook alles worden geregeld, zoals airco’s en verwarming. “Maar we kunnen samen met de klant ook energie- en waterbesparende maatregelen doorvoeren. Daar is steeds meer vraag naar”, zegt Annemiek. “Denk bijvoorbeeld aan aanwezigheidsdetectors en bewegingssensors, zodat de thermostaat automatisch uit kan gaan wanneer er niemand aanwezig is. Ook een hydraulische deursluiter, een debietbegrenzer voor een douche of een bruismondstuk draagt bij aan het tegengaan van warmteverlies en waterverspilling. En wat te denken van zonnepanelen op het dak en extra geïsoleerde wanden en vloeren? Het kan allemaal.”

En dan zijn er nog de brandveiligheidsaccessoires, zoals rookmelders, brandmelders en brandblussers. Maar denk ook aan inbraakpreventie met bewegingsmelders, buitenverlichting, rolluiken, hekwerken en raam- en deurstangen. Zelfs de verzekering is te regelen! Hebben we dan alles gehad? Nee hoor, een  datanetwerksysteem in de bouwkeet of kantoorunit of trappen en hellingbanen voor de toegang zijn eveneens mogelijk. “Feitelijk is alles met betrekking tot tijdelijke huisvesting leverbaar.”

Inrichting

Wie volledig ontzorgd wil worden kan kiezen voor ‘360° services’. Dat staat voor totaalinrichting

Modulaire en aanpasbare huisvesting

De modulaire units van Algeco zijn meestal gebaseerd op de standaard maat van 6 x 3 meter met een hoogte van circa 2,60 tot 2,80 meter, hoewel afwijkingen mogelijk zijn. De indeling van tijdelijke gebouwen met deze unit kan de gebruiker zelf bepalen. Er is een hoge mate van flexibiliteit in ontwerp zoals de positie van binnenwanden, ramen en deuren. In de basis zijn er drie producttypes die lopen van eenvoudig naar luxe. “Maar nogmaals, modulair wil bij ons niet zeggen dat het standaard is. Samen met de klant kijken we naar de uiteindelijke invulling van zijn wensen. En dankzij onze aanvullende oplossingen zoals schottenketen en zelfs prefab systeembouw kunnen we voor iedere tijdelijke ruimtebehoefte een oplossing leveren”, aldus Andreas.

Annemiek merkt op dat de Coronacrisis er toe heeft geleid dat er meer units worden afgenomen en meer aandacht is voor luchtbeheersing: “Opdrachtgevers willen niet meer dan hun mensen bij elkaar gepropt zitten in een kleine ruimte en er is meer aandacht voor ventilatie.”

Het is een constant meebewegen met de markt. Andreas besluit: “Omdat wij de totale huisvesting met diverse bouwsystemen kunnen regelen, kunnen we ook snel anticiperen op marktontwikkelingen. Zoals de acute vraag naar huisvesting voor asielzoekers, test- en vaccinatieruimtes en grote opslagruimtes. . Uiteindelijk kan een opdrachtgever behoorlijk in zijn kosten besparen door zich alleen te focussen op het project. Het up-to-date houden van de huisvesting leidt tenslotte alleen maar af. Totale ontzorging dus!”

Varianthal

Varianthal

Algeco
www.algeco.nl

BouwTotaal