Luchtdicht bouwen met online 3D details

Artikel delen

Bouwdetails zijn onmisbare voorbeelden in de woning- en utiliteitsbouw of renovatie waarmee architecten en opdrachtgevers aangeven aan hoe zij hun project of projectonderdeel opgebouwd willen hebben. Het is belangrijk dat een detail naast esthetische omschrijvingen ook voldoet aan het Bouwbesluit voor Nieuwbouw.

Presentatie online 3d bouwdetail

Elk bouwdetail moet duidelijk zijn voor iedereen die met bouwen te maken heeft en in detail weergeven wat de opbouw is van een constructie. De online 3D details van Soudal geven een duidelijk beeld van de opbouw van de constructie waarin bovendien is aangegeven hoe deze details 100% luchtdicht te maken zijn. Naast de breedte en de hoogte zie je in 3D ook de diepte. Dit geeft een realistische weergave van de werkelijkheid, wat het lezen van een bouwdetail gemakkelijker maakt. Soudal heeft elk detail zorgvuldig ingetekend en doorgerekend, waardoor je verzekerd bent van de juiste gegevens. Alle details zijn gratis te gebruiken via de website van het bedrijf.

Luchtgecontroleerd bouwen

Luchtdicht bouwen draagt bij aan de bouwkwaliteit, het comfort en een lager energieverbruik van een gebouw. Het vergt aandacht, kennis, vakmanschap en kwalitatief goede materialen op ieder bouwdetail niveau. Hierbij gaat het om het tegengaan van ongewenste luchtstromingen in de gebouwschil door bouwdetails luchtdicht te maken om te voldoen aan de maximale infiltratie (luchtdichtheid, qv10-waarde) welke in de BENG- berekening van het project wordt geëist.

Om de beoogde luchtdichtheid te behalen en vooral om de gevolgen van ongecontroleerde ventilatieverliezen (warmteverlies, tocht, verslechterde akoestiek, vochtproblemen) te vermijden, dienen aansluitingen zoals bijvoorbeeld raamaansluitingen, volledig luchtdicht afgewerkt te worden. De optimale afdichting van de aansluitvoegen bestaat uit een goede luchtdichtheid aan de binnenzijde, thermische en akoestische isolatie in het midden en een uitmuntende bescherming tegen allerlei weersinvloeden aan de buitenzijde.

Printscreen 3d bouwdetail

Luchtdicht bouwen vanuit product perspectief heeft enkel en alleen een focus op het optimaal luchtdicht maken van bouwdetails. Het bedrijf spreekt daarom liever over lucht gecontroleerd bouwen, waarbij zij uitgaan van het controleren en reguleren van de luchtstromen in het hele gebouw.

Veel partijen krijgen te maken met luchtdicht bouwen en kunnen bij het bedrijf terecht voor begeleiding en advies. Soudal werkt samen met voorschrijvers, aannemers, architecten en adviesbureaus, vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties. Ook de applicateur, gevelbouwer of andere specialistische verwerker kan bij ze terecht.

De online bouwdetails zijn hier te vinden.

Soudal
www.soudal.com