Innovatieve en duurzame mortels

Artikel delen

Remix Droge Mortel BV is door innovatie en knowhow al ruim 40 jaar de mortelspecialist voor metselwerk in Nederland en omringende landen. Innovaties als mortel op kleur, 4in1 mortel, Multimortel, metsel- en kimmortels voor kalkzandsteen en talloze andere soorten mortels. Sinds kort is daar ook het gerobotiseerd verlijmen en voegen van steenstrips aan toegevoegd. Voor een optimale stapelsnelheid is het Remix Mortel-Op-Maat systeem ontwikkeld. Op het gebied van duurzaamheid is het bedrijf al jarenlang toonaangevend met het Dubokeur. Voortbordurend hierop is de Remix ‘Green Collection’ ontwikkeld, een nieuwe lijn milieubewust geproduceerde mortels.

Aantoonbaar milieuvriendelijke keuze

Het NIBE berekent voor het DUBOkeur de totale milieu-impact van een product in alle fases van zijn levenscyclus. Men houdt daarbij rekening met 18 milieueffecten. De totale milieubelasting van een product wordt vervolgens vergeleken met andere producten die voor deze toepassing gekozen kunnen worden. Met het DUBOkeur laten fabrikanten/leveranciers zien dat hun producten tot de meest milieuvriendelijke producten behoren en zien de afnemers dat het product het milieu zo min mogelijk aantast. Het DUBOkeur wordt om de 2 jaar opnieuw beoordeeld en vergeleken met de meest actuele benchmark.

Gehercertificeerd tot 2025

Remix is de enige mortelfabrikant die het prestigieuze DUBOkeur voor een breed assortiment mortels voor metselwerk heeft weten te behalen. Het bedrijf heeft hiermee het aspect duurzaamheid als extra kwaliteit aan deze mortels toegevoegd. Ondanks de steeds strengere eisen heeft Remix dit DUBOkeur met uitgekiende recepten al vanaf 2008 keer op keer opnieuw weten te behalen. Recent is het DUBOkeur op de Remix/Sakrete Metselmortels met kalk, Doorstrijkmortels en Dunbedmortels door het Nibe opnieuw beoordeeld en verlengd tot 2025.

Green Horizon

Het bedrijf staat niet stil. Inmiddels is het “Green Horizon” concept ontwikkeld, waarbij alle onderdelen van de organisatie, productie en logistiek voortdurend worden getoetst op CO2, energie, en grondstoffen bewustzijn. Remix en Sakrete mortels worden daarom voorzien van het predicaat ‘milieubewust geproduceerd’. Alle zakgoed wordt geleverd in regendicht gesealde PE zakken, die de houdbaarheid van de mortel verdubbelen en voor minimaal 50% zijn vervaardigd uit gerecycled PE.

green horizon diagram

Green Collection

Het Remix Green Horizon concept heeft geresulteerd in een unieke nieuwe lijn ‘Remix Green Collection’ milieubewust geproduceerde mortels met maximale CO2 reductie en zorgvuldige toepassing van bindmiddelen, hulpstoffen, grondstoffen en gerecycled materiaal. Door uitgekiende toepassing van innovatieve cementvervangers kan worden volstaan met een veel lager cementaandeel, zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkbaarheid, hechting en sterkte. Remix legt hiermee de lat op 50-70% CO2 reductie ten opzichte van wat gangbaar is in de markt. Het is daarmee dé milieubewuste keuze. De collectie bestaat inmiddels uit metselmortel, betonmortel en zandcementmortel en zal steeds verder worden uitgebreid. Tot zelfs cementvrije mortels aan toe!

green collection zakken

Remix Droge Mortel
www.remix.nl