Snelle en eenvoudige montage van grote PV-modules

Artikel delen

Vanwege de steeds grotere PV-modules staan fabrikanten van montageoplossingen voor de uitdaging om betrouwbare en kostenefficiënte systemen te ontwikkelen. Die moeten niet alleen bestand zijn tegen zware sneeuw- en windbelasting, maar moeten ook snel geïnstalleerd kunnen worden. Aerocompact, de Oostenrijkse expert op het gebied van PV-racking, introduceert daarom de Compactflat SN 2. Dit is een montagesysteem op rails voor alle gangbare moduleformaten, met inbegrip van zonnepanelen met een groot oppervlak tot 2384 mm × 1303 mm.

Montagesysteem voor PV-panelen voor platte daken

Eén oplossing voor alle moduleformaten: Aerocompact heeft zijn montagesysteem voor platte daken Compactflat SN geoptimaliseerd.

Het nieuwe systeem is een geoptimaliseerde versie van zijn voorganger Compactflat SN. De SN 2 is ook geschikt voor de ophoging van omkaderde PV-modules op beton-, bitumen-, folie- en grinddaken. Aerocompact ontwierp het systeem voor zonne-installaties op het zuiden of op het oosten/westen met een installatiehoek van 10°. “Aan het eind van het jaar zullen er meer uitvoeringen van de SN 2 volgen om met één systeem aan alle eisen van de klant te kunnen voldoen”, aldus productmanager Philipp Pejcl van het bedrijf.

De oplossing met statisch geoptimaliseerde beugels heeft een hoog draagvermogen en is bestand tegen extreme sneeuw- en windbelasting. Dankzij het modulaire concept zijn met deze montageoplossing zowel kostengeoptimaliseerde kleinere projecten als tijdsgeoptimaliseerde grote projecten te realiseren. “Ongeacht of het om grote of kleine projecten gaat: je hebt altijd dezelfde producten op voorraad”, zegt Philipp Pejcl, die wijst op de voordelen van een geringe voorraad. Aangezien alle componenten voorgemonteerd worden geleverd, kan – afhankelijk van de vereisten van de modulegrootte – slechts één monteur de installatie uitvoeren. Dat bespaart kosten én tijd bij de montage.

Montage systeem voor pv-panelen op platte daken

Klemmen aan korte en lange zijde mogelijk

De dwarsverbindingen van het systeem kunnen tegelijkertijd als ballastdragers worden gebruikt. Aangezien deze traploos aan de modulelengte aan te passen zijn, is de voormontage ook zonder module snel en eenvoudig. Een voorgemonteerde wig past zich traploos aan de juiste hoek aan, afhankelijk van de modulebreedte. Veerelementen houden de wig op zijn plaats en vergemakkelijken de positionering van de PV-module. Twee groeven maken klemming aan korte en lange zijde mogelijk en zorgen voor tolerantiecompensatie bij de montage.

Dankzij de vele configuratiemogelijkheden kan het systeem aan elke projectomvang en -vereiste worden aangepast. De twee klemvarianten zijn te combineren met drie railvarianten – kort, gekoppeld en lang. Aerocompact heeft de montageoplossing geïntegreerd in zijn plannings- en engineeringtool Aerotool. Het bedrijf geeft 25 jaar garantie op het product.

Aerocompact Europe GmbH
http://www.aerocompact.com