Brandveilig bouwen met gepatenteerde gevelisolatie

Artikel delen

Naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower is er veel meer aandacht voor de brandveiligheid van een gevel. Toch is er nog steeds veel onduidelijkheid in de markt en weinig transparantie over de prestaties van gevelsystemen. Wat zijn nu precies de eisen en hoe weet je of een bepaalde constructie hieraan voldoet?

Installatie gevelisolatie

Adviesblad door brandveiligheidsexperts

In samenwerking met brandveiligheidsexperts van Nieman heeft IsoBouw een overzichtelijk adviesblad samengesteld met betrekking tot de brandveiligheidseisen van (geventileerde) gevels. Het adviesblad bevat heldere stroomschema’s voor het bepalen van de wettelijk vereiste brandklasse van een gevel. Voor woningen en overige gebouwen kan zo snel bepaald worden of de gevel aan brandklasse B, C of D moet voldoen.

Het adviesblad bevat naast de stroomschema’s tevens een beknopte uitleg van de wetgeving rondom de relevante brandveiligheidsthema’s. Er wordt uitgelegd hoe je aan het Bouwbesluit en aan de naderende Wet Kwaliteitsborging kunt voldoen.

Brandveilig isoleren met SlimFort

IsoBouw heeft haar gepatenteerde gevelisolatiesysteem SlimFort in combinatie met de meest gebruikte gevelbekledingen laten testen door Efectis. In het adviesblad zijn diverse geteste opbouwen opgenomen inclusief de behaalde prestatie. Samen met de door Nieman uitgewerkte principedetails om aan de brandwerendheidseisen te voldoen heeft u dus de zekerheid dat de gevels in uw project aantoonbaar voldoen aan de geldende brandveiligheidseisen.

Isobouw
www.isobouw.nl