Construction Services via de bouwmaterialenhandel

Artikel delen

Xella produceert niet alleen cellenbeton en kalkzandsteen elementen, maar zorgt ook voor de montage. Deze montageservice is ook verkrijgbaar via de bouwmaterialenhandel. De afdeling Construction Services van Xella verzorgt het hele traject van tekening tot oplevering.

Bouw met kalkzandsteenelementen

Aannemers zijn steeds vaker op zoek naar partners die de complete verantwoordelijkheid voor een deel van de bouw op zich nemen. Xella is een bedrijf dat daarop inspeelt. Xella is producent en leverancier van cellenbeton en kalkzandsteen, maar verzorgt ook de daarbij behorende engineering, logistiek en levering op maat én de montage. De afdeling Xella Construction Services deed dat al langere tijd voor Ytong panelen en Hebel elementen, maar met Silka Construct monteert en lijmt Xella nu ook complete kalkzandsteencasco’s.

Eén aanspreekpunt

Deze Construction Services zijn een onderdeel van Xella en zijn ook bereikbaar voor klanten van de bouwmaterialenhandel. Wie daar zijn cellenbeton of kalkzandsteen koopt, kan eveneens via de bouwmaterialenhandel gebruik maken van de montage en verlijming door Xella Construction Services.

De uitgangspunten blijven daarbij gelijk: Xella engineert het casco, levert op maat en op tijd en monteert en lijmt de elementen van cellenbeton en kalkzandsteen. Daarmee legt de bouwer dit hele deel van bouwproces in één hand. De bouwer heeft dan nog maar met één aanspreekpunt te maken. Xella geeft daarbij de garantie op de materialen inclusief de montage. Ook draagt Xella als partner verantwoordelijkheid voor de veiligheid op de bouwplaats.

Veiligheid boven alles

Xella streeft naar een 100% veilige werkomgeving: “De veiligheid en gezondheid van onszelf en de mensen met wie wij samenwerken, staat bij ons altijd bovenaan. Niet voor niets zijn wij als een van de weinige aannemers volledig gecertificeerd op trede 3 van de NEN Veiligheidsladder. Bovendien werken wij met ons Next Step programma continu aan het veiligheidsbewustzijn van onze medewerkers en onze partners.”

Extra dienstverlening

Net als Xella speelt ook de bouwmaterialenhandel in op de veranderende bouwmarkt. De bouwmaterialenhandel is inmiddels veel meer dan een plek waar bouwmaterialen verkocht worden. Advies en begeleiding zijn steeds belangrijker geworden. Met name ook in verdergaande prefabricage en engineering spelen bouwmaterhandels een belangrijke rol. Zij verbinden de diverse leveranciers met elkaar. Dat ze daarbij naast de engineering ook de montage van kalkzandsteen en cellenbeton kunnen aanbieden, is een extra verrijking van de ondersteunende diensten van de bouwmaterialenhandel.

Als je deze samenwerking interessant vindt, neem dan contact op met je rayonmanager van je bouwmaterialenhandel. Die komt graag langs om je hier meer over te vertellen of mee te denken over een concreet project waar je Silka Construct voor kunt inzetten.

Xella
www.xella.nl