In de spotlight

Producten
Artikel delen

Maximale power zonder snoer, gas of slang

Metabo brengt haar eerste accu-tacker op de markt. Helemaal zonder snoer, gas of persluchtslang biedt de nieuwe NFR 18 LTX 90 BL optimale flexibiliteit, power en comfort. “In onze accu-tacker combineren wij pneumatiek met een accu – een technologie, die het beste uit twee werelden samengevoegd. Zo heeft de accu-tacker alle voordelen van een perslucht-spijkerapparaat, maar dan zonder snoer, gas of slang“, vertelt Albert Werner, productmanager van Metabo. De nieuwe tacker is een echte verrijking van het Metabo accu-assortiment en de bevestigingstechniek. De machine kan overal worden gebruikt, waar houtconstructies met elkaar verbonden moeten worden.

Accu-tacker

De accu-tacker werd ontwikkeld voor de zwaarste omstandigheden op de bouwplaats. Hij heeft een bijzonder hoge slagenergie en extreem snelle schietvolgorde – met tot wel twee schoten per seconde maken professionele gebruikers snel vorderingen. “Onze nieuwe machine levert met een accu-pack van 18 V en 4.0 Ah maximaal 550 schoten. Zo doet de accu-tacker zeker niet onder voor spijkerapparaten op perslucht en is daarnaast betrouwbaarder en comfortabeler“, aldus Werner. Want bij perslucht-spijkerapparaten heeft men vaak last van een wirwar aan slangen die bovendien een gevaar vormen om erover te struikelen – met name op het dak is dat heel gevaarlijk. Bovendien moeten de gaspatronen van spijkerapparaten op gas vaak worden vervangen – dat zorgt voor extra kosten, met tevens een vervelende gasgeur en explosiegeluiden. Dan biedt de accu-    tacker uitkomst.

Accu-tacker

Doordacht systeem

De NFR 18 LTX 90 BL heeft bijvoorbeeld een gereedschapsloze diepte-instelling – daarmee kan nauwkeurig worden gewerkt, ook bij verschillende houtsoorten. Tevens beschikt hij over twee functies: er kan gemakkelijk met één druk op de knop tussen de modus “Enkelschots modus” en “Repeteerfunctie “ voor het snel in serie inschieten van spijkers worden gewisseld. Bovendien praktisch: de beveiliging bij loze schoten beschermt tegen onnodige slijtage en verhoogt de levensduur van de machine.

De accu-tacker is voorzien van de krachtige 18 Volt accu-technologie van Metabo en een aanvulling op de accu-alliantie CAS. Het Cordless Alliance System (CAS) is een merk overkoepelende accu-alliantie, mede geïnitieerd door Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen. Binnen dit in de branche unieke accu-systeem zijn alle machines van de CAS-merken voor 100% uitwisselbaar en kunnen willekeurig met elkaar gecombineerd worden.

Metabo
www.metabo.com

BouwTotaal