Dit zijn 4 materialen die niet mogen ontbreken aan jouw gereedschapskist

Artikel delen

Voor de echte klussers is er niets beter dan het hebben van een goed gevulde gereedschapskist met alle materialen die er nodig zijn tijdens een klusproject. Er is niets vervelender dan tijdens het klussen erachter te komen dat je materialen mist en weer terug moet naar de bouwmarkt. Een goed gevulde gereedschapskist is daarom onmisbaar voor iedereen die regelmatig klust of repareert. Maar welke materialen mogen er absoluut niet ontbreken in jouw gereedschapskist? In dit artikel delen we vier belangrijke materialen die van pas kunnen komen bij verschillende klussen.

Zwarte hamer op een houten plank met spijkers

Hamer

Wie o wie kent de hamer nou niet. De hamer is wellicht wel een van de meest klassieke garage gereedschap die je in een gereedschapskist kunt vinden. Of je nu spijkers in de muur moet timmeren, iets moet afbreken of een deuk moet repareren, de hamer komt altijd van pas. Er zijn verschillende soorten hamers beschikbaar, zoals een klauwhamer, een rubberen hamer en een voorhamer. Zorg ervoor dat je minstens één hamer in je gereedschapskist hebt liggen, zodat je voorbereid bent op verschillende situaties.

Schroevendraaiers

Een ander traditioneel gereedschap dat vrijwel bij elke klus wordt gebruikt zijn schroevendraaiers. Er zijn tientallen verschillende soorten schroevendraaiers, zorg er daarom voor dat je een universele schroevendraaier hebt, zowel platte als kruiskopschroevendraaiers in verschillende maten. Hierdoor ben je altijd voorbereid op verschillende schroeven. Met een schroevendraaier kun je veel meer dan je wellicht denkt. Je kunt er niet alleen schroeven mee vastdraaien of losdraaien, maar ook bijvoorbeeld batterijen vervangen of kleine reparaties uitvoeren.

Tangen

Er is niets vervelender dan iets niet kunnen vastpakken of vasthouden. Hiervoor zijn tangen het perfecte gereedschap. Er zijn veel verschillende soorten tangen op de markt zoals een combinatietang, een waterpomptang of een zijsnijtang. Met tangen kun je onder andere draad knippen, buigen of vastpakken. Ook kun je met tangen moeren en bouten vastdraaien of losdraaien. Zorg ervoor dat je een aantal verschillende tangen in je gereedschapskist hebt liggen, zodat je voorbereid bent op verschillende situaties.

Meetgereedschap

Meetgereedschap is in bijna ieder klusproject onmisbaar. Hiermee weet je zeker dat klusprojecten nauwkeurig worden uitgevoerd. Een rolmaat, een waterpas of een winkelhaak zijn ideaal voor projecten waar precisie belangrijk is. Bij klusprojecten waarbij je iets van scratch maakt is het belangrijk dat je meetgereedschap en schuurpapier bij de hand hebt om precies te werk te kunnen gaan. Met meetgereedschap kun je afstanden meten, hoeken controleren en zorgen dat alles recht en evenwijdig is. Zorg er dus voor dat je verschillende soorten meetgereedschap in je gereedschapskist hebt liggen, zodat je altijd nauwkeurig kunt werken.