Nieuwe lichtgewicht uitvlakmortel voor renovatie

Artikel delen

Met de nieuwe Coba CTM690 lichtgewicht uitvlakmortel brengt Coba een innovatie die bij uitstek geschikt is voor renovatieprojecten. “Deze nieuwe uitvlakmortel is eenvoudig toepasbaar op alle gebruikelijke ondergronden, heeft een goed vullend vermogen en is geschikt voor droge en natte ruimtes. Het is een product waar in de renovatiemarkt echt behoefte aan is”, zegt Marcel Krook, verkoopleider bij Coba, die toevoegt dat de nieuwe uitvlakmortel ook voor andere bouwklussen zeker geschikt is.

MortelDe nieuwe cementgebonden uitvlakmortel is de opvolger van de Coba CTM650. Krook: “Een prima product, maar het kan altijd beter. Daarom hebben we gekeken naar onder meer de verwerkbaarheid van de mortel en daarop de receptuur aangepast voor de nieuwe CTM690. Dankzij die vernieuwde receptuur kan de CTM690 toegepast worden in lagen van 3 tot 40 millimeter, daar waar zijn voorganger in lagen tot maximaal 20 millimeter aangebracht kon worden. Dat vergroot het toepassingsbereik van de uitvlakmortel aanzienlijk.”

Coba heeft bij de aanpassing van de receptuur veel aandacht besteed aan de verwerkbaarheid van de mortel. Die is aanzienlijk verbeterd volgens Krook: “Coba CTM690 is een gebruiksvriendelijke uitvlakmortel. Gekoppeld aan de gelijkmatige en snelle droging van de mortel op alle ondergronden, biedt Coba CTM690 professionals een product waarmee ze zorgvuldig en snel kunnen doorwerken. De uitvlakmortel kan namelijk al na 3 tot 5 uur overtegeld worden.”

Makkelijk zat!

Coba
www.coba.nl