Asbestverwijdering op de meest veilige manier

Artikel delen

In het Asbestverwijderingsbesluit uit 2005 is besloten dat asbest verwijderen verplicht wordt vanaf 2024. Zowel hechtgebonden asbest en niet hechtgebonden asbest moeten verwijderd worden. Bij het verwijderen van asbest zijn vanzelfsprekend ook passende PBM’s belangrijk. Welke heb je nodig?

Een van de zaken die zeer noodzakelijk is, is een wegwerp-overall, zoals de DT115 of DT117. Beide Delta Pluswegwerp-overalls zijn voorzien van hoofdkap met elastiek, ritssluiting onder overslag en aansluitelastieken op diverse plaatsen, zoals bij de taille en de enkels.

Ook voor het beschermen van de handen heeft Delta Plus de geschikte producten, zoals de VE802 handschoenen. Deze handschoen uit katoen gevlokt nitril, en voorzien van reliëfstructuur op handpalm en vingers, biedt een goede grip op gehanteerde voorwerpen en absorbeert transpiratievocht.

Om het gelaat te beschermen zijn gelaats- en ademhalingsschermen bij asbestverwijdering een must. Zo bieden zowel de FFP3 M1305VC wegwerpmasker als de Jupiter M6200 halfgelaatsmasker, voorzien van P3 filterpatronen, een perfecte oplossing. Zo is zowel de FFP3 M1305VC wegwerpmasker als de Jupiter M6200 halfgelaatsmasker voorzien van P3 filterpatronen. Voor het beschermen van de ogen heeft het bedrijf verschillende veiligheidsbrillen in het assortiment. De Pacaya Clear is een veiligheidsbril met uitstekende afdichting, terwijl de Galeras een ruimzichtbril is met een panoramisch scherm en indirecte ventilatie, waarbij de ogen volledig afgedekt worden.

Ter bescherming van de voeten zijn er tot slot hoge overtreklaarzen voor eenmalig gebruik beschikbaar. Deze hebben van boven een elastiek voor een goede overgangsverbinding met de overall. Ook werkschoenen, al dan niet waterdicht, voorzien van een stalen of composieten neus zijn vanzelfsprekend verkrijgbaar.

Met deze middelen kunnen professionals op de meest veilige manier asbest verwijderen uit gebouwen. Alle info op een rijtje? Download gratis de specifieke Delta Plus PBM werksituatiefiche voor asbestverwijdering: klik hier!

Delta Plus
www.deltaplus.eu