Bio-circulaire oplossingen toegevoegd aan RC-waarde calculator

Artikel delen

De RC-waarde calculator van Recticel Insulation is uitgebreid met twee nieuwe berekeningsmogelijkheden. Naast het platte dak, spouw en geventileerde gevel is het nu ook mogelijk een RC-berekening te maken voor een constructie met isolatie tussen de regels en een HSB-gevel (samengestelde constructie). Maar dat is nog niet alles! Naast de twee nieuwe calculatie opties heeft Recticel bovendien haar nieuwe bio-circulaire isolatieoplossingen Eurothane silver Impact en Eurowall Impact toegevoegd aan de calculator, zodat je toegang hebt tot alle isolatiemogelijkheden van Recticel. Dit stelt jou in staat om nauwkeurigere en gedetailleerdere berekeningen te maken voor de bouwconstructie met het volledige assortiment.

Calculator

Eenvoudig een RC waarde berekenen

Een gebouw dat goed is geïsoleerd geeft een fijn binnenklimaat en zorgt ervoor dat de energievraag wordt beperkt. De eisen aan de thermische isolatie van een gebouw zijn bepaald in het Bouwbesluit. Volgens het bouwbesluit gelden minimumeisen op het gebied van warmteweerstand van de constructie.  Voor nieuwbouw gelden de volgende eisen per bouwdeel:

  • RC waarde dak: minimaal 6,3 m²·K/W
  • RC waarde gevel: minimaal 4,7 m²·K/W
  • RC waarde vloer: minimaal 3,7 m²·K/W

Met de RC waarde calculator van Recticel Insulation bereken je eenvoudig de RC waarde van een constructie.  Zo weet je in een handomdraai of de constructie voldoet aan de eisen. Probeer het zelf en maak een berekening.

Bereken nu de RC-waarde met de RC-calculator op: https://www.recticelinsulation.com/nl/rc-calculator

Recticel Insulation
www.recticelinsulation.nl