De Nacht van de Nacht – Een uitnodiging tot verandering in kantoorverlichting

Artikel delen

28 oktober zal in Nederland weer de ‘Nacht van de Nacht’ worden gehouden. Een initiatief dat bedrijven en gemeenten aanspoort om lichten van gebouwen en reclameverlichting te doven. Een lovenswaardig streven, maar laten we eens stilstaan bij een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: de verlichting in kantoorpanden tijdens alle nachtelijke uren buiten deze dag om.

Verlichting kantoorpanden

Door heel Nederland zullen honderden bedrijven weer deelnemen aan het dimmen van de lichten, een stap in de goede richting om onnodig energieverbruik tegen te gaan. Toch roept het de vraag op: waarom blijft kantoorverlichting op ander momenten nog branden als de rest van de wereld in duisternis gehuld is? Zijn we echt zo druk aan het werk of is er sprake van een diepgewortelde gewoonte?

Thuis streven we allemaal naar efficiënt energiegebruik met slimme verlichtingssystemen. We regelen sfeerverlichting met een eenvoudige spraakopdracht en schakelen alle lampen uit bij het inschakelen van een alarmsysteem. De technologie is voorhanden, maar waarom zien we deze innovaties niet op grote schaal toegepast binnen bedrijven? De Nacht van de Nacht op 28 oktober 2023 is niet alleen een gelegenheid om bewustwording te creëren, maar ook om actie te ondernemen. Bij WAGO dagen ze je graag uit: onderzoek welke energie er nog steeds wordt gebruikt wanneer je tijdens de Nacht van de Nacht alle verlichting uitzet. Het resultaat zal wellicht verrassend zijn!

Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Wij weten zeker dat je hierna je energieverbruik structureel in beeld wilt hebben zodat je niet alleen tijdens deze éne nacht je verlichting uitzet én energie bespaart, maar dit structureel gaat doen.

Lichtmanagement

En dan is er het moment om over te schakelen naar oplossingen die ons helpen slimmer met energie om te gaan. Hier komt WAGO in beeld. WAGO begrijpt de behoefte om energieverbruik te monitoren en aan te sturen, vooral als het gaat om verlichting in kantoorpanden. Met WAGO’s geavanceerde lichtmanagementsysteem biedt het bedrijf een oplossing dat niet alleen efficiënt is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Laten we samen de nacht verlichten met bewustzijn en verandering. Doe mee aan de Nacht van de Nacht op 28 oktober 2023 en ontdek hoe je met de slimme verlichtingsoplossingen van WAGO de duisternis kan omarmen, zonder onnodig energie te verspillen.

WAGO
www.wago.com