Luchtdichte afdichtingsproducten voor prefab houtbouw

Artikel delen

De termen industrialisatie en prefab zijn niet meer weg te denken in de houtbouw. We kiezen steeds meer voor duurzamere en herbruikbare materialen. Hout is duurzaam, licht, circulair en milieuvriendelijk.

Luchtdicht gevelelement

Prefab houtbouw is ook uitermate geschikt voor luchtdicht bouwen. De diverse bouwelementen sluiten bijna naadloos op elkaar, doordat ze computergestuurd worden geproduceerd. Door goed te letten op de juiste aansluitdetails en de juiste maatvoering van de afdichtingsproducten kan de constructie zo luchtdicht mogelijk worden gemaakt. Luchtdichtingen worden steeds meer prefab in de fabriek toegepast waarmee veel tijd en kosten worden bespaard. Door deze ontwikkeling wordt het afdichten van de bouwelementen steeds meer verplaatst van de bouwplaats naar de fabriek.

Celdex, producent van kunststofschuim afdichtingsproducten levert diverse ‘droge’ afdichtingsproducten. Deze producten kunnen in de timmerfabriek worden aangebracht waardoor ze zoveel mogelijk in het prefab bouwproces integreren. De afdichtingsproducten zijn zorgvuldig ontwikkeld en worden uitvoerig extern getest. Producten zoals Pre-Seal LF, Pre-Seal Soft LF, Panelseal en Stelkozijnband zijn schuimbanden die uitermate geschikt zijn om prefab in de fabriek toe te passen. Dankzij de hoogwaardige zelfklever blijven de schuimbanden ook tijdens het transport en de montage goed zitten. De toegevoegde low friction toplaag zorgt ervoor dat het schuimband niet opstroopt wanneer de elementen langs elkaar schuren.

Eenmaal op de bouwplaats wordt er flink bespaard op applicatietijd. Na plaatsing hoeven er bijna geen aanvullende afdichtingsproducten meer worden aangebracht. Prefab monteren wordt in dit geval ook prefab afdichten.

Celdex
Celdex.nl
Stand 1.F044