In de spotlight

Producten
Artikel delen

Nooit meer misgrijpen met optimaal voorraadbeheer

Met de professionele aanpak van Union’s voorraadbeheer zorg je ervoor dat je altijd over de benodigde nieten, spijkers en krammen beschikt. Dit betekent niet alleen dat je geen overmatige voorraad hebt voor je Union tacker, maar vooral dat je nooit zonder zit!

Voorraadbeheer

Een productiestop vanwege tekorten aan spijkers en nieten is een groot probleem voor elk bedrijf dat zich bezighoudt met houtbevestiging. Duntep’s werkplaatschef, Harm Courtz, licht toe: “Wij hebben zo’n 180 tackers in gebruik, in allerlei varianten. Van grote jongens die we in de constructie gebruiken tot kleine tackers voor plinten en afwerking. Onze productie varieert enorm; de ene keer maken we een mantelzorgwoning op maat, de volgende keer produceren we 42 dezelfde vakantiewoningen. Ons verbruik van spijkers en nieten is daarom geen dag hetzelfde.”

Tijdens een rondleiding in het magazijn van Duntep wordt de variëteit duidelijk. Albert Klein, operationeel manager en verantwoordelijk voor inkoop, laat zien hoeveel verschillende materialen ze op voorraad hebben. “Kijk, hier liggen de spijkers.” Zegt hij terwijl hij een doosje pakt. “Hoeveel er in een bungalow gebruikt worden is niet te zeggen, iedere situatie is anders en iedereen schiet verschillende hoeveelheden nieten. We kunnen dus niet vooraf precies inkopen.” Hoewel medewerkers materialen kunnen pakken wanneer nodig, ontbreekt een gestructureerd overzicht. Dit kan leiden tot onverwachte tekorten en spoedbestellingen.

Een efficiëntere aanpak dankzij technologie

Union’s accountmanager, Tamara, heeft samen met het team van Duntep een innovatief systeem ontwikkeld. “Vroeger bezocht ik Duntep regelmatig om de voorraad te controleren. Nu, met ons geavanceerde magazijn- en voorraadbeheersysteem, is dat verleden tijd.” Wanneer een item wordt opgehaald, wordt het gescand en geregistreerd. Wanneer een product bijna op is, krijgt de inkoper automatisch een melding. Zoals Harm uitlegt: “Dit geeft ons de flexibiliteit om bestellingen te bundelen, waardoor we zowel transport als kosten efficiënter maken.”

Proactief beheer en voorraadoptimalisatie

Hoewel het systeem suggesties biedt, behoudt de inkoper de controle. Door proactief te handelen en patronen te herkennen, kan de voorraad geoptimaliseerd worden. Het resultaat? Efficiëntie in zowel kosten als transport, zonder het risico op tekorten.

Bekijk hier de video over de samenwerking!

Hemmink
www.hemmink.nl

BouwTotaal