In de spotlight

Producten
Artikel delen

Borstelloze krachtpatser voor zware schroefverbindingen

De accu-slagmoersleutel SSW 18 LTX 1750 BL van Metabo wordt op het gebied van kracht niet snel voorbijgestreefd: De accu-slagmoersleutel met een aansluiting van ¾” levert tot max. 1.750 Nm bij het vastdraaien en max. 2.100 Nm bij het losdraaien van bouten – met dit extreem hoge koppel is hij dus bijzonder krachtig. Z

De accu-slagmoersleutel wordt gebruikt om een wiel vast te zetten

„Onze nieuwe slagmoersleutel is één van de krachtigste in zijn klasse. Professionele gebruikers kunnen de machine voor verschillende doeleinden gebruiken – in principe voor alle toepassingen waarbij het op een extreem hoog koppel aankomt, bijvoorbeeld in de staal- en bruggenbouw of voor reparaties en onderhoud van bouwvoertuigen en bedrijfswagens. Daarmee is de slagmoersleutel de optimale machine voor de moeilijkste schroefwerkzaamheden op ieder gebied”, vertelt Felix Kaiser, productmanager bij Metabo.

Krachtig en efficiënt

Accu-slagmoersleutel De nieuwe accu-slagmoersleutel is een echte krachtpatser en is voorzien van een borstelloze motor, die voor een snelle voortgang bij het werk en optimale efficiëntie zorgt. „Voor het onderhoud van grote wielladers, bij reparaties van landbouwmachines of onderhoudswerkzaamheden in de industrie – onze nieuwe slagmoersleutel doet wat hij belooft en dat met metrische bouten tot M33″, aldus Kaiser. Als de APS-modus (Automatic Power Shift) wordt ingesteld, verlaagt de automatische krachtomschakeling APS het toerental, zodra de bout of moer loskomt – en minimaliseert zo het risico, dat ze vallen en de gebruiker verwonden of iets beschadigen.

Veelzijdig en betrouwbaar

Afhankelijk van de betreffende taak kunnen professionele gebruikers het toerental en koppel in 12 stappen instellen. „Zo kan onze slagmoersleutel voor verschillende toepassingsgebieden worden gebruikt. Bovendien hebben wij onze nieuwe accu-slagmoersleutel voorzien van een veiligheidsbeugel. Daaraan bevestigen gebruikers ons bijpassend gereedschapskoord en zekeren het gereedschap“, vertelt Kaiser en vult aan: „Samengevat is onze nieuwe machine krachtig, efficiënt, betrouwbaar en veelzijdig – hij vergemakkelijkt het werk van professionele gebruikers op velerlei gebied.“

De nieuwe accu-slagmoersleutel is een uitbreiding van het 18 Volt-systeem van Metabo en de merkenoverkoepelende accu-alliantie CAS (Cordless Alliance System) met een nieuwe krachtige machine. Binnen CAS kunnen nu al meer dan 300 machines van meer dan 30 verschillende merken met één accu aangedreven en gecombineerd worden.

Metabo
www.metabo.com

BouwTotaal