“Mijn CV met diverse bedrijfstakken binnen de bouw sprak erg aan”

Artikel delen

Na een roerige periode was het voor Brian Stevens (32) tijd voor wat anders. Een enkeltje Australië was het plan. Tot Building Heroes belde en alles overhoop gooide. Wel met een goede reden, want sinds een paar weken werkt hij als werkvoorbereider bij aannemersbedrijf Van der Worp en dat was de beste keuze ooit.

Werkvoorbereider Brian Stevens Toen Brian tijdens zijn middelbareschooltijd al vroeg een beroepsrichting moest kiezen, trok Bouwkunde direct zijn aandacht. “Ik was nog jong dus wist niet precies wat ik kon verwachten, maar ik ging er vol voor.” Zo startte hij zijn MBO-2 opleiding tot timmerman en al snel mocht hij meelopen met ervaren timmermannen en leerde de kneepjes van het vak. Toch wilde hij verder leren en vervolgde zijn weg met een opleiding bouwkunde. Ook werkte Brian in de avonduren bij de Gamma, waar hij materiaalkennis opdeed en alles leerde over klantcontact. “Mijn studie ging me goed af. Alleen toen ik klaar was, zaten we midden in de crisis. Je kan het je nu bijna niet voorstellen, maar een baan vinden was echt superlastig.”

Brian besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en ging terug naar wat hij kende. Hij nam een baan aan als machinaal houtbewerker en stortte zich in deuren en kozijnen. Daarna volgde de functies werkvoorbereider en tekenaar, tot hij een plek vond als BIM-modelleur bij een Noord-Hollands architectenbureau. “Alles ging lekker, maar helaas bevond de bouw zich in zwaar weer toen ik mijn vaste aanstelling zou krijgen.” Brian stond weer op straat en besloot het roer om te gooien. Hij pakte z’n koffers en vertrok naar Australië.

Het juiste moment

Ten minste, dat was het plan. Alles stond klaar toen Sem van Building Heroes belde of hij niet als werkvoorbereider bij aannemersbedrijf Van der Worp wilde werken. “Na mijn studie benaderde ik wat recruitmentbureaus en ik ging zelfs langs bij Building Heroes. Ik stond dus in hun systeem en elk half jaar belde ze me om even te checken of ik nog op m’n plekkie zat.” Zo ook deze keer, maar nu had Brian er wel oren naar. “Eerst hield ik het wat af, ik had zelf natuurlijk al een ander plan. Maar uiteindelijk stemde ik toch in met een koffietje.” Na het eerste gesprek voelde Brian meteen dat het goed zat. “Ze waren onwijs geïnteresseerd en vooral mijn CV met diverse bedrijfstakken binnen de bouw sprak ze erg aan.” Nadat Sem belde dat Van der Worp hem inderdaad graag voor deze functie wilde hebben, besloot Brian zijn Australië-plannen in de ijskast te parkeren.

Alles komt samen

Nu werkt Brian sinds een paar weken als werkvoorbereider bij Van der Worp in Haarlem en dat bevalt hem goed. Het team is jong en gezellig en hij leert elke dag wat nieuws. “Ik had wel wat ervaring als werkvoorbereider, maar dit is wel andere koek. Nu ben ik, samen met mijn projectleider, verantwoordelijk voor veel grotere projecten en dat is gaaf.” Zo zorgt Brian ervoor dat alles duidelijk en aanwezig is voordat de bouw start. Van planningen maken tot materialen bestellen, allemaal zodat de jongens op de bouwplaats hun werk goed kunnen doen.

“De diversiteit van dit werk is top. Ik werk op de computer, bezoek de bouw en vergader met onderaannemers. Echt waar, geen dag is hetzelfde.” Al na z’n korte periode bij het Haarlemse aannemersbedrijf voelt hij dat alles hier samenkomt. “Eerst tekende ik villa’s en had ik geen idee wat zich daarna afspeelde, nu zie ik ook de andere kant. En ook mijn kennis van materialen en interieurbouw komt hier goed van pas.” Brian zit bij Van der Worp volledig op zijn plek, maar uitgeleerd is hij nog lang niet. “Als alles goed verloopt, doe ik graag nog een HBO-opleiding Bouwkunde. Dat is handig als je projectleider wil worden.” Een ding is zeker: van Brian gaan we nog heel veel horen.

Building Heroes gelooft dat alleen door samen te werken, te delen en te geven, we de branche samen verder brengen. Bouwhelden is een samenwerking met Building Heroes, hét Thuishonk voor de helden in bouw & infra. Meer weten? Ga naar www.buildingheroes.nl.