Veiligheidsmeerwaarde Certificaat Toezichthouder Steigergebruik uitgelegd

Artikel delen

Binnen de Richtlijn Steigers zijn allerlei eisen opgesteld, voordat je een steiger mag (de)monteren. Wil je een steiger mogen (de)monteren, dan dien je eerst het certificaat Aspirant Hulpmonteur te behalen. Hierna kun je het certificaat Monteur Steigerbouw behalen. Dit traject brengt forse kosten met zich mee, voordat je in het bezit bent van de Persoonscertificering. Wil je doorgroeien naar 1e Monteur en Steigerinspecteur, dan gaat daar een langere tijd overheen.

Mannen die veilig werken op steigers

Heb je je certificaat Steigerinspecteur, dan mag je je bezighouden met de constructieve inspectie van steigers en het vrijgeven ervan. Je kunt de veiligheid van de gebouwde steigers beoordelen, zowel standaardconfiguraties alsook complexe configuraties (categorie 1, 2, 3 en 4). Je communiceert met het steigermontagebedrijf, op het technische niveau van de 1e Monteur of de Voorman. Een lange weg om er te komen dus!

Steigers

Meer kennis, maar geen kostbaar traject?

Echter, wil je toch meer kennis hebben van de risico’s van de steiger tijdens het gebruik maar niet een heel kostbaar traject willen afleggen? Volg dan een training Toezichthouder Steigergebruik.

Het is een eendaagse training, die wordt afgesloten met een toets. Slaag je voor de toets, dan mag je de veiligheid van de gebouwde steiger beoordelen. Dit geldt dan voor zowel standaardconfiguraties alsook complexe configuraties (categorie 1, 2, 3 en 4). Je communiceert tevens met het steigermontagebedrijf op het technisch niveau van de 1e Monteur of de Voorman.

Geen kostbaar traject, maar je voldoet wel aan de Richtlijn Steigers! Je kunt de training Toezichthouder Steigergebruik volgen via Bouwradius. Kijk voor meer informatie ook eens op www.richtlijnsteigers.nl.

Bouwradius
www.bouwradius.nl