‘Iets concreets en tastbaars maken, een prachtig vak!’

Artikel delen

“Er wordt nogal wat gevraagd van de bouwers in Nederland. Het werk wordt niet snel genoeg gedaan, er wordt te weinig geproduceerd en de prijs is te hoog. Als bouwer kun je het vaak niet goed doen. Toch hebben we een prachtig vak. We maken iets concreets. Tastbaar, zichtbaar, om in en voor te leven.”

Aan het woord is Johan Oltvoort van OLBECON. Samen met haar partners draagt het het bedrijf graag haar steentje bij aan de bouwsector. OLBECON levert kanaalplaatvloeren, breedplaatvloeren, combinatievloeren, ribbenvloeren, brandwanden en borstweringselementen.
“Waar in 2015 de woningbouw begon te groeien merken we nu ook de groei in de utiliteitsbouw. Daar worden met name de brandwanden, borstweringselementen en ongeïsoleerde kanaalplaatvloeren toegepast. Dit zijn producten die relatief snel te leveren zijn, ” gaat Oltvoort verder.
“Voor het capaciteitsprobleem in de woningbouw hebben we een nieuw bedrijf opgericht: OLCAS. Deze nieuwe onderneming levert prefab betoncasco’s voor woningbouw en Bloqz.” Bloqz zijn innovatieve woningen die snel gebouwd kunnen worden. Daarnaast zijn Bloqz duurzaam en energie neutraal. “Hiermee hopen we het gat tussen de vraag van woningen en het aanbod wat kleiner te maken,” besluit de heer Oltvoort.

OLBECON
www.olbecon.nl