De cirkel is rond: Metabo vernieuwt het assortiment cirkelzaagbladen en breidt het verder uit

Artikel delen

– Voor iedere toepassing het juiste zaagblad
– Praktisch kleurensysteem voor uniforme aanduiding van de toepassing
– Verkrijgbaar in de kwaliteitslijnen „Classic“ en „Professional“

Of het nu gaat om hout, laminaat, staal, aluminium of vezelcement – verschil-lende materialen stellen ook verschillende eisen aan het betreffende zaagblad. Om hier op in te spelen heeft Metabo het assortiment cirkelzaagbladen volledig herzien en verder uitgebreid. Met de kwaliteitslijnen „Classic“ en „Professional“ heeft de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen nu voor iedere toe-passing en elk materiaal het juiste cirkelzaagblad in het programma. Terwijl de „Classic“-lijn alle gangbare toepassingen dekt, is de „Professional“-lijn tevens geconstrueerd voor specifieke eisen. „Bij cirkelzaagbladen is bijvoorbeeld de tandgeometrie en keuze van de juiste hardheid van het metaal doorslaggevend, want alleen dan worden optimale zaagresultaten gerealiseerd“, zegt Metabo productmanager Tobias Christen. „Met het oog op toekomstige assorti-mentsuitbreidingen bij de machines dekt Metabo nu al het volledige spectrum aan cirkelzaagbladen af.“ En omdat men in dit geval door de vele verschillende bladen als snel het bos niet meer kan zien, wordt ieder zaagblad en bijbehoren-de verpakking voorzien van een kleurcodering, die aangeeft voor welk materiaal het zaagblad het beste geschikt is. „Wij hebben onze zaagbladen in de ware zin van het woord geslepen – zowel op het gebied van de kwaliteit als het uiterlijk en de gebruikersvriendelijkheid“, aldus Christen.

Exact op maat

Voor alle nieuwe cirkelzaagbladen geldt: ze zagen absoluut nauwkeurig – en zijn exact op het betreffende materiaal afgestemd. De tanden van het „fibercement cut“-cirkelzaagblad voor cement- en gipsgebonden spaan- en vezelplaten zijn bijvoorbeeld van polykristallijn diamant (PCD) gemaakt: daarmee is het in ver-gelijking met een standaardzaagblad met een hardmetalen coating veel duurza-mer. In de „Professional“-lijn zijn er behalve „fibercement cut“ nog drie andere nieuwe series: met de zaagbladen „cordless cut wood“, „aluminium cut“, en „la-minate cut“ kunnen professionele gebruikers hun zaagwerkzaamheden in hout, houtmaterialen, aluminiumprofielen en laminaat moeiteloos uitvoeren. „Boven-dien zijn alle zaagbladen bijzonder trillings- en geluidsarm in gebruik“, zegt pro-ductmanager Christen. Ook het reeds bestaande assortiment aan „Professio-nal“-zaagbladen werd onder de loep genomen en verbeterd. „De tandgeometrie en het tandmateriaal is nu nog beter op de te bewerken materialen afgestemd“, vertelt Christen. In de „Classic“-lijn komen daar de zaagbladen „cordless cut wood“, „power cut wood“ en „steel cut“ nog bij.

Kleur bekennen

Sterke wrijving, hitte, stof – de kleurmarkering geeft het aan. „Omdat de ge-kleurde ring vlakbij het boorgat is aangebracht, gaat hij er zelfs bij veelvuldig gebruik absoluut niet af“, zegt Christen. De productlijn „Classic“ of „Professio-nal“ is ingegraveerd in het zaagblad, net als alle technische details. Beide kwali-teitslijnen dekken zowel het aanbod aan handzagen als semistationaire zagen af en zijn behalve met machines van Metabo ook compatibel met machines van andere fabrikanten.

Overzicht van alle varianten

    Zaagblad-Ø in mm Kleur
Professional Cordless cut wood 160, 165, 216 Lichtgroen
Power cut wood 152-700 Geel
Precision cut wood 160-315 Rood
Multi cut 150-315 Donkergroen
Aluminium cut 160-305 Lichtgrijs
Fibercement cut 160, 165, 190 Donkergrijs
Laminate cut 216, 254 Bruin
Classic Cordless cut wood 165, 216 Lichtgroen
Power cut wood 400, 450, 500 Geel
Precision cut wood 160-305 Rood
Multi cut 160-305 Donkergroen
Steel cut 165, 305, 355 Blauw