Voor elke klus het juiste gereedschap: Zircon

Artikel delen

Als bouwprofessional op zoek naar tools die het werk makkelijker, nauwkeuriger en sneller maken? Zircon heeft voor elke klus het juiste gereedschap.

Metalen schroeven in muren, vloeren en plafonds tijdens klus- en bouwwerkzaamheden – liever niet. Net zomin als (elektriciteits)draden, metalen buizen, betonijzer of ander metaal. Toch is het best een uitdaging om daar tijdens het werk niet met de boormachine of zaag op te stuiten. Dankzij geavanceerde sensortechnologieën van de Zircon metaalscanners worden metalen materialen foutloos gedetecteerd en is de locatie ervan exact te bepalen, zowel in de hoeken als in het midden van oppervlakten. Gissen is niet langer nodig – boorwerk wordt precisiewerk.

Onnodig herstelwerk is verleden tijd

Met de MetalliScanner MT7 bepaal je in een mum van tijd waar precies in een muur, vloer of plafond betonijzer of ander metaal zit – ook in balken achter gipswanden en gepleisterde muren. Onnodig herstelwerk is verleden tijd, net als afgebroken boren en zaagbladen. En dat bespaart een hoop tijd en geld.

De metaalscanner heeft twee scanmogelijkheden: Normal Scan en DeepScan® (tot 15 cm diepte). En is de meting gedaan, dan is in een groot helder display eenvoudig af te lezen wat onder andere de doeldiepte van het metaal en het soort gevonden metaal is (Ferro of Non-Ferro).

Veiligheid voorop

Wat te denken van de MultiScanner® L550c waarmee je exact detecteert waar actieve, onbeschermde elektriciteitskabels lopen dankzij de WireWarning® functionaliteit – het display kleurt dan rood. Veiligheid voorop tijdens het werk. Wel zo’n prettig idee natuurlijk. Ook deze multifunctionele muurscanner met metaaldetectie van zowel Ferro als Non-Ferro metalen schakelt makkelijk tussen verschillende scanmogelijkheden en diepten (bij detectie kleurt het scherm blauw). Het midden van (dwars)balken tot 38 mm diepte is zo gevonden; het scherm kleurt groen.

Met ElectriScanner™ e60c zijn actieve elektrische bedrading en metaal in muren, vloeren en plafonds te lokaliseren en kan er tijdens de klus- en bouwwerkzaamheden eenvoudig tussen de twee scanfuncties worden geschakeld. Het heldere scherm is goed af te lezen en kleurt rood bij spanning voerende bedrading en blauw wanneer metaal wordt gedetecteerd (ColorTrip™ Display).

Technologisch hoogstandje

Iedere dag nauwkeurig werken – met de beste tool voor elke klus, dat is Zircon. De praktische, handzame Zircon producten zijn voor elke klus in te stellen, precies naar wens en behoefte van de gebruiker. Alle metingen zijn af te lezen van een helder, intuïtief gebruikersdisplay – een technologisch hoogstandje dat 37 jaar geleden begon met de StudSensor™ en inmiddels is doorontwikkeld in andere producten.

Gebruiken is geloven

De exclusieve scanners van Zircon zijn niet alleen betrouwbaar én betaalbaar, maar ook nog eens in alle soorten en maten te verkrijgen – van eenvoudige scanners tot specifieke apparatuur voor iedere bouwprofessional.

  • water- en stofbestendig
  • geïntegreerd markeersysteem voor doelaanduiding (SpotLite® Pointer)
  • ingebouwde indicator voor batterijsterkte
  • ergonomisch flexibel ontwerp

Ervaar zelf de praktische voordelen van de handzame Zircon producten en je bent ervan overtuigd dat in iedere gereedschapskist Zircon apparatuur thuishoort. Gebruiken is geloven.

Zircon tools – Geschikt voor iedere bouwklus.


Over Zircon

Zircon® ontwerpt, maakt en verkoopt de wereldwijd meest verkochte elektronische scan- en detectieoplossingen voor balken (balkzoekers), metaaldetectors en elektrascanners voor professionals en doe-het-zelvers. Het elektronische Zircon-handgereedschap wordt wereldwijd verkocht in 30 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. Zircon is een Amerikaans familiebedrijf en dat karakter ademt door in de gehele organisatie. Goede relaties, kwaliteit en nauwe banden tussen klant en leverancier zijn belangrijk. Kwaliteit gaat boven alles. Daarom wordt alles in eigen beheer geproduceerd. Die korte lijnen zorgen er ook voor dat Zircon goede levertermijnen kan bieden van drie tot vijf werkdagen.

Meer informatie op www.nl.zircon.com.