Maatwerk in kanaalplaatvloeren zorgt voor efficiënt bouwproces

Artikel delen

OLBECON Betonconstructies uit Lochem levert alle typen systeemvloeren: kanaalplaten (geïsoleerd en ongeïsoleerd), breedplaten, ribben- en combinatievloeren. Directeur-eigenaar Johan Oltvoort: “Met ons complete assortiment aan systeemvloeren kunnen wij maatwerk leveren aan bouwers en hun projecten.”

Mooi voorbeeld is de nieuwe kanaalplaatvloer met 9 kanalen. Die heeft een hogere dwarskrachtcapaciteit in situaties waarbij de bouwer met een kanaalplaat met 6 kanalen bijvoorbeeld in de problemen zou komen bij de opleg van het raveelijzer van het trapgat. Ook kan een kanaalplaatvloer met 9 kanalen gebruikt worden wanneer een kanaalplaatvloer met 6 kanalen de dwarskrachten bij punt- en lijnbelasting niet voldoende kan opvangen. “Dit type 9-kanaals vloersysteem completeert ons gamma en biedt bouwers nog meer flexibiliteit door meer pasplaat-mogelijkheden. Hiermee creëren we de meest geëigende en efficiënte vloeroplossingen, specifiek afgestemd op de projecten.”

Het assortiment kanaalplaten is breed bij Olbecon: in diktes van onder andere 12, 15, 18, 20, 24, 27, 32, 40 en 50 cm en met een variatie in het aantal kanalen, afhankelijk van de toepassing c.q. de gewenste overspanning en vereiste belasting. Oltvoort: “Wij laten als specialist in prefab betonoplossingen – ook voor wandplaten, geïsoleerde sandwichpanelen, massieve panelen, holle wanden, cascowanden en prefab kolommen – de systeemvloeren produceren bij verschillende gerenommeerde partners. Zo is er veel keus uit verschillende typen die het best passen binnen het project, gelet op functies als overspanning, belasting, capaciteit, levertijd en locatie van de levering.

De toepassing van kanaalplaatvloeren biedt veel voordelen in vergelijking met traditionele vloersystemen. De kanaalplaatvloer laat in de regel een veel geringere vloerdikte toe. De kanalen leveren een betonbesparing op van 40% en daardoor een aanmerkelijke reductie van het gewicht. De veel kortere bouwtijd is feitelijk de belangrijkste besparing, omdat de vloerelementen zeer snel te plaatsen zijn, geen onderstempeling behoeven en direct belastbaar zijn. “Wij adviseren in de keuze, verzorgen het teken- en rekenwerk, het transport en begeleiden de klanten. Zo dragen wij bij aan hun efficiënte bouwprocessen.”

OLBECON

www.olbecon.nl