Online bezichtigen en verkopen

Artikel delen

De Gratis Makelaar in Rotterdam, bekend van het online bieden, maakt het professionele verkoopproces van een woning 100% online. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om een woning virtueel (3D) te bezichtigen. De techniek is zo compleet dat je een woning letterlijk en figuurlijk binnenste buiten kunt keren.

“We zijn al vergaand gedigitaliseerd zonder de persoonlijke begeleiding van verkopers en kopers uit het oog te verliezen. Zo kunnen geïnteresseerden al ruim 1,5 jaar alle relevante woningstukken inzien en downloaden vanuit het Online Woningdossier dat bij iedere woning wordt gepubliceerd”, aldus mede-eigenaar Kees Asscheman. “Wil je een bod uitbrengen op een woning, dan doet men dat al sinds de start in 2017 via ons online en transparante biedplatform. Heb je de woning gegund gekregen? Ook hiervoor hoeft niemand naar kantoor; zelfs het tekenen van de koopovereenkomst doen we al 2 jaar volledig digitaal.”

3D bezichtigen

“We hebben nu de mogelijkheid toegevoegd om een woning virtueel (3D) te bezichtigen. Heb je een woning op het oog maar wil of kun je de woning niet bezichtigen? Dan kun je dat dus virtueel doen. Nog dit jaar gaan we in samenwerking met de Rabobank het mogelijk te maken om direct in de virtuele bezichtiging in live contact te treden met een financieel adviseur van de Rabobank. De adviseur kan je op dat moment vertellen wat de diverse financieringsmogelijkheden zijn. Deze 3D rondleiding maken we nu beschikbaar voor iedere verkoper als onderdeel van onze gratis verkoopservice. “
Gebaseerd op de reeds beschikbare kenmerken van de woning, denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwtype, isolatiewaarden, dubbelglas of type verwarming, is het in de nabije toekomst tevens mogelijk om ook direct een (ver)duurzaamheidsadvies te krijgen. De financieel adviseurs van de Rabobank zijn allen opgeleid en getraind om de financieringsmogelijkheden van duurzaamheidsmaatregelen die in en aan een woning aangebracht kunnen worden te bespreken. “Stel dat wij deze expertise direct kunnen integreren binnen de virtuele bezichtiging. Hoe mooi zou dat zijn?” aldus Steven Oosterhoff, salesmanager Wonen bij Rabobank.
De Gratis Makelaar benadrukt dat ‘echte’ bezichtigingen gewoon mogelijk blijven. Het is dus in dat opzicht iets extra’s dat wordt toegevoegd aan de dienstverlening, hoewel de technologie zo goed is dat je echt een uitstekend beeld krijgt van de woning. Zo kun je er (met of zonder 3D bril) doorheen wandelen, zie je alle dwarsdoorsneden en kun je zelfs direct de maten opnemen van een wand waartegen een beoogde kast zou moeten komen te staan.