‘Merkdealer onderscheidt zich ook online’

Artikel delen

Juist online heeft het grote voordelen om te kopen via een officiële merkdealer. De merkdealer koopt rechtstreeks in bij de fabrikant zodat de herkomst en kwaliteit gegarandeerd is. Ook garanties en acties zijn bij de merkdealer goed geregeld.

Toolnation dealer van groot aantal A-merken

Toolnation is de grootste online leverancier van machines en gereedschappen. Als merkdealer van een groot aantal merken en met jarenlange ervaring onderscheidt Toolnation zich van veel andere webshops.

Online gereedschappenleverancier Toolnation is officieel merkdealer van een groot aantal merken zoals Makita, Festool, DeWalt, Milwaukee, Bosch, Stanley, Metabo en Hikoki. Toolnation heeft meer dan 200.000 artikelen van meer dan 300 merken in het assortiment. Dat gaat van handgereedschappen, accumachines, elektrische gereedschappen en stationaire machines tot meetapparatuur, maar ook werkplaatsinrichting, beschermende kleding en bevestigingsmaterialen.

Professionals

“Onze klanten zijn professionals die hun machines veel gebruiken en daarvoor heb je machines nodig van hoge kwaliteit. We willen iedereen kunnen bedienen binnen de bouw, automotive en industriesector, met het beste wat er is op elk toepassingsgebied. Daarom kiezen we bewust voor vrijwel alleen A-merken. De goedkopere machine voor de particulier hebben we nauwelijks in het assortiment”, aldus Toolnation.

Toolnation voert ook een groot aantal Duitse en Scandinavische merken die in Nederland wellicht wat minder bekend zijn, waaronder Baier, Wera, Baron en Mirka. “Maar ze voegen wel wat toe aan ons assortiment. Deze A-merken staan voor kwaliteit en bieden nog meer keus aan een brede internationale klantenkring.”

Toolnation is de grootste online leverancier van machines en gereedschappen. Als merkdealer van een groot aantal merken en met jarenlange ervaring onderscheidt Toolnation zich van veel andere webshops.

 

Vertrouwensrelatie

Toolnation kan bogen op meer dan 40 jaar ervaring met het leveren van gereedschappen. Dat vindt zijn oorsprong in de fysieke winkel van Dirks Machines in Beek. Juist die jarenlange ervaring en relatie met leveranciers is de basis voor het officiële dealerschap van een groot aantal merken. “Merkdealer word je niet zomaar. Er gaat vaak jaren overheen om de vertrouwensrelatie op te bouwen die daarvoor nodig is. Het heeft wel grote voordelen voor klanten. Waar anderen inkopen via de tussenhandel of soms onduidelijke regio’s, kopen wij rechtstreeks bij de fabrikant. Daardoor doen we dus bijvoorbeeld ook mee met officiële acties van fabrikanten. Ook garanties zijn rechtstreeks geregeld en waar nodig kunnen we dingen rechtstreeks overleggen of regelen met de fabrikant.”

Extra garantie

Die garanties vindt Toolnation heel belangrijk. Bij veel A-merken biedt het bedrijf de optie om de garantie te verlengen. “Wettelijk is de garantie twee jaar voor consumenten en een jaar voor zakelijke gebruikers. Gebruikers die zich bij de fabrikant registreren krijgen vaak een jaar extra garantie, afhankelijk van het product en het merk. Wij geven daar in veel gevallen nog twee jaar extra garantie bovenop. Dat doen wel zelf als Toolnation. We merken dat klanten dat erg prettig vinden. We durven het aan, omdat we machines en gereedschappen van goede merken leveren en omdat we leveren aan professionals die prima weten hoe ze met hun machines moeten omgaan.”

Eigen service-werkplaats

Toolnation heeft ook een eigen service-werkplaats. “De mensen die daar werken zijn goed opgeleid en zijn gecertificeerd om voor deze merken te mogen werken, met behoud van fabrieksgarantie. Doordat we dealer zijn kunnen we ook rechtstreeks overleggen met de fabrikant over vervanging van onderdelen of over het taxeren van schades. We kunnen dan overleggen of de fabrikant het zelf herstelt, dat wij dat doen of dat de klant een nieuwe machine krijgt.”

Gelijk mee bestellen van toebehoren

Ook met de webshop wil Toolnation het de klant zo gemakkelijk mogelijk maken. Het valt in de praktijk niet altijd mee om bij een machine zelf de juiste accessoires, onderdelen en toebehoren te vinden. “Daarom hebben wij onze webshop zo ingericht dat je bij een machine ook gelijk alle bijpassende accessoires ziet. Dan weet je zeker dat het past en je kunt ze gelijk mee bestellen.”

Om de klant extra voordeel te bieden, is in de webshop te zien welk bundelvoordeel er te behalen is. “Als een klant een losse machine zoekt, laten we ook zien wat de machine kost inclusief twee zaagbladen of een extra accu en dergelijke. Dat is vaak voordeliger dan alles los te kopen.”

Nog meer op voorraad

Toolnation is naar eigen zeggen de grootste online leverancier van machines en gereedschappen. En de groei zit er nog steeds in. Ruim drie jaar geleden opende Toolnation het huidige pand aan de Australiëlaan in Maastricht-Airport en inmiddels is dat ook alweer te klein. Iets verderop aan de A2 is een fors groter pand in aanbouw, dat rond de zomer wordt opgeleverd. Daarna vindt de inrichting en verhuizing plaats, zodat het gebouw naar verwachting eind van dit jaar in gebruik genomen kan worden. Wat dat oplevert voor de klant is vooral een snellere service doordat Toolnation straks nog meer direct uit voorraad kan leveren.