Nieuwe pomptruck voor cementgebonden

Artikel delen

Misschien heb je hem al wel zien rijden, de nieuwe pomptruck van Weber Beamix. Sinds vorig jaar de grote broer van de eerste pomptruck die al sinds 2008 veel klanten ondersteunt bij uiteenlopende projecten op vloergebied. Eén van de vele projecten was een woonvilla in de nieuwbouwwijk Luchen te Mierlo.

vrachtwagen

De nieuwe bewoners en Dijkhof Bouw kozen voor dit nieuwbouwproject voor een gietdekvloer, Weber Vloeibare zandcement (VZC). Dijkhof Bouw is al 95 jaar actief in de restauratie, woningbouw en projectontwikkeling en is enthousiast over het werken met de nieuwe pomptruck én Weber Vloeibare zandcement. “Het werkt snel en ik heb er weinig werk aan”, aldus Remco Westhof, voorman van Dijkhof Bouw.
Deze gietvloer vormt een solide en kwalitatief hoogwaardige ondergrond voor de later te plaatsen houten vloer. Daarbij begeleidt Weber Beamix het vloerproject van begin tot einde. De logistieke ontzorging van het materiaal en equipment is voor het bouwbedrijf een groot voordeel. Makkelijk en snel een cementgebonden gietdekvloer met kant-en-klare vloermortel die wordt geleverd op 10 cm van de gietplek.

Werken met pomptruck

Dankzij de hoge pompcapaciteit van de nieuwe pomptruck en het grote volume van de silocompartimenten, is er binnen twee uur op beide etages van het woonhuis een VZC gietdekvloer gegoten. “Voordelen van deze manier van werken zijn snelheid, efficiëntie en gegarandeerde kwaliteit”, geeft Jeffrey Kolkman van Ega-Floor-Tec vloeren aan. Jeffrey heeft sinds 2017 een eigen pomptruck, maar werkt ook graag met de nieuwe vergelijkbare pomptruck van Weber Beamix. “Doordat het materiaal met deze nieuwe truck snel te gieten is, kunnen grotere of meerdere klussen op één dag gepland worden.”
Volgens Robert Spek, Accountmanager Vloeren van Weber Beamix, is een ander voordeel dat men op de bouwlocatie geen silo nodig heeft voor het materiaal en dat er veel minder afval is. “We nemen mee wat er wordt besteld. Blijft er materiaal over? Dan wordt dit weer mee teruggenomen door de pomptruck. Door deze kostenefficiëntie is het werken met de nieuwe Weber Beamix pomptruck voor de aannemer extra aantrekkelijk”, aldus Robert. Kortom; werken met de pomptruck zorgt voor gegarandeerde kwaliteit, procesoptimalisatie, duurzaamheid en een verkorte doorlooptijd.

vloer leggen

Vloeibare zandcement versus traditioneel zandcement

Het gebruik van VZC in combinatie met de pomptruck is vele malen minder arbeidsintensief dan het werken met traditioneel zandcement. Dit komt mede doordat VZC zo gemakkelijk aan te brengen en te verwerken is. Met de pomptruck en VZC werkt een aannemer Arbo-conform. Ook het afwerken van de vloer door middel van een drijfrei kost nauwelijks moeite. Daarnaast is het makkelijk dat de vloer in een keer kan worden gegoten, ook meteen in de natte ruimten. Dikkere lagen of grote oppervlakken zijn ook geen probleem.
“Het is een strak afgewerkte laag waarop we weer snel aan het werk kunnen”, voegt Remco van Dijkhof Bouw toe. De vloer is al na één dag beloopbaar, zodat andere werkzaamheden niet worden gestagneerd. De vloer kan al na vier dagen met tegels worden afgewerkt. Ook voor de eindgebruiker zijn er veel voordelen. Zo zorgen de vloei en zelfverdichtende karakter voor een 100% omsluiting van alle leidingen. Dit resulteert in een beter rendement van de vloerverwarming en meer comfort. Een must voor deze energieneutrale nieuwbouwwoningen in Mierlo.
Nog dezelfde ochtend ligt de nieuwe zandcement gietdekvloer vlak en strak in de nieuwe woning in Mierlo. De pomptruck kan weer op weg naar volgende projecten in zowel Nederland als België.

www.weberbeamix.nl