Steuntje in de rug voor de loonadministratie in de bouw

Ben jíj die doorgewinterde loonadministrateur in de bouw die de loonstrook en loonkosten nog met de hand kan uitrekenen? Dan behoor je ongetwijfeld tot een uitstervend ras, aldus René Hoogenberk en Klaas Bakker. Bakker heeft dankzij ruim 30 jaar ervaring in bouwautomatisering bij onder andere CTB, daarvoor een alternatief bedacht: LoonkompasNL.

beeldscherm afdruk

Voor het verwerken van de loonadministratie zijn er 3 opties: de verwerking uitbesteden (in service), volledig uitbesteden aan een administratiekantoor of het zelf verwerken met een softwarepakket (in huis). Maar functioneert de software van de specialist wel altijd correct? En hoe controleer je dat? Foutieve berekeningen zijn vanwege de vele updates niet uit te sluiten.

Conform papieren loonwijzers

Met die gedachten is Klaas Bakker aan de slag gegaan en heeft met LoonkompasNL een eigen, pro forma loonprogramma ontwikkeld. Hiermee bereken je de loonberekening en de bijbehorende loonkosten letterlijk met een druk op de knop. De structuur van de berekeningen is conform de ‘papieren’ loonwijzers van de diverse werkgeversverenigingen, zoals Bouwend Nederland, de NOA en OnderhoudNL.

Extra opslagen mee te nemen

In LoonkompasNL is het ook mogelijk om extra opslagen mee te nemen voor de loonkosten. En dit programma presenteert alle details waaruit de loon- en loonkostenberekening is opgebouwd. Daarmee krijgt de loonadministrateur belangrijke inhoudelijke informatie. Bovendien kunnen andere collega’s, zoals de uitvoerder, bedrijfsleider, projectleider en financieel directeur, hun voordeel doen met LoonkompasNL.

Hoe is LoonkompasNL opgebouwd?

Tabblad ‘Profiel’: eenmalig invullen van de eigen opslagen zoals de gedifferentieerde premie, leegloop, administratiekosten en het % ziekteverzuim.
Tabblad ‘Loonkosten’: vul een uurloon in en de loonkosten worden direct berekend.
Tabblad ‘Bruto-Netto’: dat geldt ook voor de bruto-netto loonberekening, om de werknemer te kunnen informeren wat er onder de streep overblijft!

Achtergrond

LoonkompasNL is zeven jaar geleden ontwikkeld door Klaas Bakker (eigenaar Opstap personeelsdiensten). Na eerst als programmeur/analist voor Baan Infosystems te hebben gewerkt, vervolgde hij zijn carrière bij CTB als specialist in maatwerkoplossingen en urenvastlegging, onder andere voor BAM. Inmiddels is er steeds meer interesse vanuit de markt voor LoonkompasNL en maken er honderden bedrijven gebruik van.

Ga naar www.loonkompasNL.nl en probeer eens een voorbeeld-cao. Wil je meer controle op het tarief van de flexkrachten, betaal je niet te veel, vraag dan naar de combinatie Uitzend CAO met inlenersbeloning.