Handige na-isolatie voor PV-systemen

Artikel delen

Onderhouds- en afwerkingsbedrijf Geluk Groep Sint-Philipsland had een behoorlijke uitdaging bij het renoveren van 17 woningen in Tholen. De projectleider Kevin van den Bemt deelt zijn ervaringen die hij heeft opgedaan met SlimFix RenoTwin Solar en de Avi-nestkast van IsoBouw.

“Voor dit project waren onze uitdagingen de beschikbare tijd en het uitvlakken van het bestaande, doorgebogen, dakbeschot”, aldus Kevin van den Bemt. “Een belangrijk kenmerk van ons bedrijf is dat wij een innovatief zijn en een scherp oog hebben voor nieuwe ontwikkelingen”. IsoBouw speelt hier perfect op in met de SlimFix RenoTwin Solar na-isolatieplaten”. “De RenoTwin Solar platen zijn licht in gewicht en het monteren gaat supersnel. Omdat de platen vrijdragend te monteren zijn, wordt het oude dak ook weer mooi strak”. “Wat ons bijzonder positief heeft verrast, is de snelheid een eenvoud van het waterdicht maken van het indak PV-systeem. Het werkt snel en efficiënt, zowel voor ons als ook voor de PV-leverancier”.

Het systeem

Het Solar-systeem bestaat uit isolerende dakplaten gecombineerd met en waterkerende onderlaag. Het laatste zorgt voor waterdichting, een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen.

Het dampopen IsoBouw Solar daksysteem is het enige systeem waarmee conform de montage-eisen van de PV-paneelfabrikanten wordt gewerkt. De minimale afstand tussen de PV-panelen en de onderconstructie is altijd minimaal 100 mm. Door de goede ventilatie worden extreme temperaturen onder de panelen voorkomen en kan condensatievocht verdampen.

IsoBouw
www.isobouw.nl