Ram Board 100% recyclebaar solide afdekmateriaal

Artikel delen

Goed nieuws op het gebied van duurzaamheid: Ram Board afdekmateriaal. Ram Board ziet er in eerste instantie uit als een extra dikke stucloper, maar bevat daarentegen geen kunststof coating. Het is gemaakt van gerecycled karton, kan meermaals worden gebruikt en is 100% recyclebaar. Ram Board pantsert de bouwplaats en kan zelfs worden toegepast op nieuwe en vochtige ondergronden. Uniek zijn de geïntegreerde vouwlijnen, waardoor in een handomdraai een opstaande plint ontstaat die de wanden beschermt.

Duurzaamheidseisen

Ram Board sluit aan bij de duurzaamheidseisen waar steeds meer bouwers, afbouwers, installateurs stukadoors en schilders mee te maken krijgen. Steeds vaker verlangen opdrachtgevers dat de toegepaste materialen niet-milieubelastend zijn. Omdat Ram Board volledig is samengesteld uit gerecycled en recyclebaar karton, past deze vloer- en wandbescherming in een circulaire economie, waarbij grondstoffen volledig kunnen worden hergebruikt.

Elke bouwfase

Dankzij de unieke structuur van meerdere lagen geperst karton, biedt Ram Board een robuuste bescherming gedurende elke bouwfase. Deze zogeheten Flex Fiber samenstelling is bestand tegen zowel vloeistoffen als zwaarder materieel, zoals hoogwerkers. Ram Board is bovendien damp-open. Daardoor is het ook geschikt voor het afdekken van stortvloeren, nieuwe keramische tegelvloeren en andere ondergronden die moeten kunnen uitdampen.

Uitrollen

Het uitrollen en neerleggen gaat eenvoudig. 10 centimeter overlap tussen de banen is voldoende. Door de naden vervolgens te voorzien van de krachtig klevende papieren Seam Tape, ontstaat een ononderbroken bescherming. Seam Tape is, net als Ram Board zelf, na gebruik volledig recyclebaar.

Wanden en kozijnen

Niet alleen vloeren, maar ook wanden en kozijnen krijgen het tijdens de bouw en afbouw zwaar te verduren. Daar hebben de Amerikaanse ontwikkelaars iets op gevonden. Ram Board bevat over de gehele lengte namelijk vouwlijnen waarmee het afdekmateriaal kan worden voorzien van een haakse plint van 17, 60 of 80 centimeter. Deze voorkomt beschadigingen door rolsteigers, kruiwagens, gereedschapskisten en opspattend cement. Tenslotte zijn er ook Ram Jamb solide klemprofielen voor kozijnen. Net als Ram Board zijn deze gemaakt van 100% recyclebaar karton.

Verkrijgbaar

Het Ram Board assortiment is verkrijgbaar via de professionele bouw- en schildergroothandels.

Primaverde BV
www.ramboard-protection.com