Hebel Construct, de ideale bouwoplossing voor bedrijfsverzamelgebouwen

Artikel delen

Door flexibilisering van arbeid, de toegenomen acceptatie van online communicatie en de gestage groei van het aantal ZZP’ers in Nederland is de vraag naar flexibele bedrijfsruimte groot. Met Hebel Construct biedt Xella een zelfdragend, monolitisch bouwsysteem dat bij uitstek geschikt is voor het snel realiseren van brandveilige, comfortabele, duurzame bedrijfsverzamelgebouwen.

xella

Van garagist, tot stukadoor, installateur en autopoetsbedrijf: zzp’ers en kleine bedrijfjes willen allemaal een eigen werkruimte. Bijvoorbeeld om materiaal in op te slaan, een werkbusje in te stallen of gewoon als werkplaats. Bedrijfsverzamelgebouwen zijn daardoor inmiddels interessante objecten geworden voor projectontwikkelaars en investeerders. En deze groep lijkt steeds vaker te kiezen voor een bouwoplossing van Xella: Hebel Construct. Dit is een complete prefab-oplossing voor het snel en voordelig optrekken van bedrijfsgebouwen. Het systeem is volledig modulair en zelfdragend: de industrieel voorgefabriceerde vloer-, wand- en dakplaten van gewapend cellenbeton laten zich logisch en eenvoudig in elkaar zetten zónder hulpconstructie.

Unieke eigenschappen

In Amstelveen zijn onlangs 18 units gerealiseerd van tien meter breedte met dieptes variërend tot bijna 20 meter. Aannemer Kroese BV koos voor Hebel Construct, om een aantal redenen. Allereerst scheelt dat honderden manuren extra werk, omdat er geen staalconstructie moet worden afgewerkt met brandwerend timmerwerk. Hebel cellenbeton is namelijk een onbrandbaar en brandwerend bouwmateriaal conform NEN-EN 1501-1 (Euroklasse A1). Het materiaal behoudt bij brand zijn constructieve eigenschappen en is minimaal 360 minuten brandwerend. Ofwel zes maal langer dan het Bouwbesluit eist. Naast de brandwerende eigenschappen, speelden ook andere eigenschappen een rol in de keuze voor Hebel Construct. Bijvoorbeeld de uitstekende bouwfysische eigenschappen als akoestiek en binnenklimaat.

xella

Totale ontzorging

Het bedrijfsverzamelgebouw in Amstelveen is in rap tempo opgetrokken. Na tien weken bouwen werd het complex casco opgeleverd. Met Hebel Construct neemt Xella bovendien het gehele bouwproces uit handen, van aanvraag tot oplevering. Een adviseur van Xella zorgt onder meer voor ondersteuning op locatie en de tekenafdeling levert berekeningen en wanduitslagen. Het team van Construction Services verzorgt de volledige ruwbouw. De afwerking deed het bouwbedrijf zelf. Aannemer Kroese is blij met Hebel Construct als bouwoplossing. Er staat een “gebouw met kwaliteit”. Het complex oogt en voelt heel stevig en sterk, zeker in vergelijking met een constructie van staalbouw, met robuuste vloeren en plafonds, die je kunt afwerken hoe je wilt.

Kijk voor meer informatie op https://www.xella.nl/nl_NL/hebel-construct of op actueel.xella.nl