Oplossingen voor (bedrijfs)verzamelgebouwen

Artikel delen

Het aantal freelancers, eenmanszaken, ZZP’er, start-ups en scale-ups groeit gestaag. Hiermee neemt ook de behoefte aan kantoor- en werkomgevingen toe: bedrijfs(verzamel)gebouwen waar niet alleen verschillende ondernemers maar ook verschillende functionele eisen samenkomen. Denk aan het comfort voor de verschillende typen gebruikers, de energieprestaties en brandveiligheid van het complex en de vrije indeelbaarheid van de verschillende ruimtes, ook in de toekomst.

Cellenbeton

Hebel Construct is een complete prefab-oplossing voor het snel en voordelig optrekken van bedrijfsgebouwen. Het systeem is volledig modulair en zelfdragend: de industrieel voorgefabriceerde vloer-, wand- en dakplaten van gewapend cellenbeton laten zich logisch en eenvoudig in elkaar zetten zónder hulpconstructie. Xella is je partner in het gehele bouwproces, van ontwerp en engineering tot en met de montage.

Van brandveilige tot geconditioneerde werkomgevingen

Hebel Construct is een multifunctionele bouwoplossing voor veeleisende industriële en utiliteitsgebouwen. De veelzijdige eigenschappen van cellenbeton komen perfect tot hun recht in omgevingen waar hoge eisen gelden op het gebied van brandveiligheid, geluidhinder, thermische isolatie en de conditionering van het binnenklimaat. Ook voor gebouwen waar flexibiliteit gewenst is qua functie, indeling en grootte biedt Hebel Construct uitkomst: de skeletloze bouwwijze maakt latere aanpassingen eenvoudig mogelijk.

Bedrijfsverzamelgebouwen

Hebel Construct is zelfdragend, dus je hebt geen last van stalen of betonnen draagconstructies bij het indelen van ruimtes. Dit is ideaal voor bedrijfsverzamelgebouwen waarvan de gebruikers en functies nog wel eens wisselen. De lichtgewicht wanden zijn naar wens te plaatsen en relatief eenvoudig te verwijderen wanneer een nieuwe indeling gewenst is. Daarbij draagt cellenbeton ook nog eens bij aan een aangenaam werkklimaat.

Van modulair bouwpakket tot gemonteerd casco in enkele dagen

Met Hebel Construct neemt Xella je het gehele bouwproces uit handen, van aanvraag tot oplevering. Een Xella adviseur wordt lid van je bouwteam en ondersteunt je op locatie, onze tekenafdeling levert alle berekeningen en wanduitslagen en het Construction Services team verzorgt de volledige ruwbouw. Nadat de beganegrondvloer is gestort of de vloerplaten zijn gelegd, is het een kwestie van wand- vloer- en dakelementen monteren. Deze laten zich als een modulair bouwpakket stapelen (zowel koud als verlijmd), met ankers en doken voor de onderlinge aansluitingen. Gevels en binnenwanden zorgen samen voor de benodigde stabiliteit en dragen zowel de vloer als het dak. Een ondersteunende constructie is onnodig, afgezien van plaatsen waar overspanningen noodzakelijk zijn. Dankzij het lichte gewicht van cellenbeton heb je minder zwaar materieel nodig en staat je casco vaak al binnen een paar dagen. De afwerking neem je vervolgens weer zelf ter hand.

Xella
www.xella.nl