“Bouwplaatsbeveiliging is noodzakelijk”

Artikel delen

Geen enkel bedrijf wil vertraging tijdens de voortgang van een bouwproject door bijvoorbeeld diefstal of vandalisme. Is daarmee bouwplaatsbeveiliging noodzakelijk? Zeker wel.

Monumentaal pand

Brandweerkazerne Dirk

In Amsterdam wordt het prachtige monumentale pand van de brandweerkazerne gerestaureerd door Koninklijke Woudenberg. De brandweerkazerne is gebouwd in 1870 en daarmee de oudste in de Benelux. Het pand is nog altijd in gebruik door brandweerkorps Dirk, genoemd naar de kazerne. “We zijn het monumentale pand aan het verduurzamen. Dat betekent voor dit project bijvoorbeeld dat het pand volledig wordt geïsoleerd, er andere beglazing komt en het sanitair wordt verbeterd en vernieuwd.”

Koninklijke Woudenberg

Inspectie“Tijdens de restauratie wordt het pand frequent geïnspecteerd door Monumentenzorg. Ze lopen met het hele project mee. Wij bouwen en restaureren dan ook volgens de kwaliteitseisen van Monumentenzorg”, vertelt Wim van Ooijen. Wim is uitvoerder bij Koninklijke Woudenberg. 29 jaar geleden begonnen als timmerman, daarna doorgegroeid naar voorman en sinds 8 jaar uitvoerder. “Koninklijke Woudenberg is gespecialiseerd in renovatie en restauratie van vooral monumentale panden. Zo is Rijksgebouwendienst één van onze opdrachtgevers en doen wij bijvoorbeeld het onderhoud van het Rijksmuseum. Omdat het om monumentale panden gaat, kan je je voorstellen dat de kwaliteit van restauratiewerkzaamheden erg hoog ligt. Alleen al omdat je aan allerlei specifieke eisen moet en wil voldoen.”

Renovatie

Diefstal of vernieling buiten de bouwhekken

“Het is dan ook noodzakelijk dat je zorgvuldig om gaat met alles wat er tijdens de voortgang van het project gebeurd. Onvoorziene zaken als diefstal of vernieling probeer je letterlijk buiten je bouwhekken te houden. Het gaat immers zwaar ten koste van je budget en ook je planning”, legt Wim uit. “Zodra er bouwhekken, in dit geval, om de brandweerkazerne heen staan, zijn wij verantwoordelijk voor het pand. Bouwplaatsbeveiliging is daarom onmisbaar.”

BouWatch hofleverancier van Koninklijke Woudenberg

Bouwplaatsbeveiliging“BouWatch beveiligt de kazerne tijdens het hele traject. In overleg met BouWatch kijken we waar de beveiligingscamera’s het beste geplaatst kunnen worden voor een optimale beveiliging van de bouwplaats.” Als het om beveiliging gaat, is BouWatch hofleverancier van Koninlijke Woudenberg. Wim: “De contacten zijn altijd goed. Als er een verdachte situatie op de bouwplaats is, schakelen ze altijd snel. Er gaat dan direct een beveiliger naartoe. In de tussentijd krijg ik zelf ook een melding dat er iets aan de hand is en naderhand natuurlijk terugkoppeling. Ik heb altijd een directe lijn met de meldkamer. Zo kunnen we van beide kanten snel schakelen en zijn we flexibel.”

Bouwplaatsbeveiliging en meer

Bouwplaatsbeveiliging

BouWatch heeft een uitgebreide portfolio op het gebied van bouwplaatsbeveiliging, toegangscontrole en het voldoen aan wet- en regelgeving op de bouwplaats. Alle BouWatch oplossingen beginnen met een inventarisatie van de vertreksituatie. Het voorkomen van gevaarlijke situaties, vandalisme of inbraak heeft alles te maken met het opstellen van een goed doordacht veiligheids- of beveiligingsconcept. Een locatie wordt eerst nauwkeurig beoordeeld en daarna wordt er een risicoanalyse gemaakt om de nodige veiligheidsmaatregelen te kunnen bepalen. De opdrachtgever is daarmee verzekerd van de juiste maatregelen.

Ervaring

Ook als er interventies moeten worden afgestemd met de beveiligingsdienst of de politie is BouWatch een betrouwbare en ervaren partner. De politie kan via LiveView direct meekijken met de centralist en als het nodig is direct in actie komen. Daarnaast beschikt BouWatch over de grootste set aan certificeringen voor  optimale zekerheidsgarantie waaronder Kiwa K21024 Bouwplaatsbeveiliging, ISO 9001 Kwalitieitsmanagement en ISO 27001 Informatiebeveiliging.

BouWatch
www.bouwatch.nl

Koninklijke Woudenberg
www.koninklijkewoudenberg.nl