Houtschroeven met eigen aandrijving

Artikel delen

HECO-Schrauben heeft het assortiment HECO-TOPIX-plus houtschroeven uitgebreid. Er zijn meer schroeven toegevoegd, die voorzien zijn van de eigen HECO-Drive (HD). Dat geldt voor diameters van 4,5 tot 6 mm (HD-25), terwijl nu ook de Timber-Construction-Screw TCS met een diameter van 5 mm leverbaar is met een HECO-Drive (HD-30). Dankzij de uitbreiding kan HECO bouwprofessionals schroeven met alle gebruikelijke aandrijfgroottes bieden.

boren“De juiste aandrijfgrootte is in het segment van de torx-aandrijving nog wel eens reden voor discussie“, zegt Jakob Braun, productmanager bij HECO-Schrauben. “In de bouw bestaan er verschillende manieren van werken en verschillende voorkeuren, die soms per land verschillen, maar die vaak ook bepaald worden door persoonlijke ervaringen.” Om aan die verschillende manieren van werken tegemoet te komen heeft de Duitse schroevenfabrikant het assortiment uitgebreid en zijn de HECO-TOPIX-plus houtschroeven nu ook leverbaar met platverzonken kop en freesribben in aandrijfgrootte HD-25 voor diameters van 4,5 tot 6 mm. Daarnaast is de TCS met een diameter van 5 mm nu leverbaar met een 60° verzonken kop en een HD-30 aandrijving.

Het aandrijfconcept HECO-Drive is gebaseerd op de torx-aandrijving. De HD schroefkop en het licht conische bit zijn precies op elkaar afgestemd. Als de schroeven met HD-aandrijving samen met de HD-bits gebruikt worden, ontstaat het GripFit-effect. Dat betekent dat de schroefkop exact op het bit past en stevig vastgehouden wordt. De schroeft beweegt niet waardoor het aanzetten en verwerken van de schroef veel gemakkelijker wordt – zelfs met één hand. Het systeem werkt niet met magneten en is daarom ook geschikt voor RVS- en edelstaalschroeven.

Heco-Schrauben GmbH
www.heco-schrauben.nl/
Stand 12.D066