De oplossing voor volledige ontzorging

Artikel delen

In de complexe wereld van de bouw, waar elke seconde en elke cent telt, introduceert Xella een nieuw bouwconcept: Silka Construct. Silka Construct is veel meer dan alleen een product. Het is een oplossing voor alle wanden van een casco, dragend en niet-dragend. Waarom is het een concept? Het gaat niet alleen om het leveren van kalkzandsteen maar om de totaalaanpak. Vanzelfsprekend levert Xella de blokken en/of elementen, maar daarbij ook de mensen die deze plaatsen en afwerken. Silka Construct biedt alles wat een aannemer nodig heeft om alle wanden binnen zijn project gerealiseerd te krijgen, van start tot finish.

Kalkzandsteencasco

Deze totaalaanpak betekent ook dat Xella de communicatie en coördinatie van alle betrokken partijen op zich neemt. “We maken en bewaken de planning, houden alle werkzaamheden binnen het vooraf overeengekomen budget en we zorgen voor een naadloze uitvoering van het project. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt,” zegt John Zoer, manager Sales & Construction Services. De voordelen van deze aanpak zijn duidelijk. Aannemers kunnen zich concentreren op hun kernactiviteiten, zonder zich zorgen te hoeven maken over logistieke uitdagingen en bouwtechnische details. De Silka Construct totaalaanpak van Xella zorgt voor een soepel en efficiënt bouwproces, wat resulteert in aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen. Bovendien wordt met Silka Construct de kans op fouten en faalkosten geminimaliseerd. “Dat risico nemen wij bovendien op ons. Wij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en de kwaliteitscontrole, dus eventuele problemen worden door ons opgelost,” zegt Zoer.

Gunstig milieuprofiel en betaalbaar

Er wordt in Nederland nog veel gebouwd met beton en dat is van origine een vervuilend product door de grote hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie van cement. kalkzandsteenelementen hebben juist een zeer gunstig milieuprofiel aldus het NIBE. Uit onafhankelijk berekeningen blijkt dat kalkzandsteen in vergelijking met andere bouwsystemen ook de meest voordelige keuze is. “Door goed samen te werken met de lijmbedrijven creëren we een sterke propositie en kunnen we aannemers een ecocnomisch aantrekkelijk alternatief bieden voor bouwen met beton. Een duurzaam alternatief waar ze geen omkijken naar hebben”, aldus Zoer.

Voor aannemers die op zoek zijn naar efficiëntie, betrouwbaarheid, financiële zekerheid en totale ontzorging in hun bouwprojecten, biedt Silka Construct van Xella een overtuigende oplossing. Het is een geïntegreerde aanpak die de potentie heeft om de manier waarop we bouwen te veranderen waardoor aannemers zich kunnen concentreren op andere aspecten van hun bedrijf om zo in staat te zijn het bedrijf tot verdere groei te laten komen.

Xella
www.xella.nl