Uitbloeiingsarme metselmortels

Artikel delen

Het is nog steeds de meest voorkomende klacht over nieuw metselwerk: witte uitslag of kalkuitbloei. Dit zijn witte afzettingen van stoffen die afkomstig zijn uit de steen, de metselmortel en/of de voegmortel en treden op vlak na het metselen of voegen. In veel gevallen door verwerking van de mortel onder te ongunstige weersomstandigheden en/of een te korte tijdsperiode tussen het metselen en voegen.

Remix Uitbloeiingsarme (ua) mortels zijn voorzien van een uitgekiend pakket “uitbloeiblokkers”, die de kans op kleurnuances en vrije kalk uitbloei (witte uitslag) tot 99 procent kunnen reduceren. Hierdoor wordt de meest voorkomende klacht over een gemetselde gevel vrijwel geheel voorkomen. Met de uitbloeiingsarme mortels is metselen en voegen gebruiksvriendelijker en ook onder extreme(re) omstandigheden nog met goed resultaat uitvoerbaar. Tevens kan de tijdsperiode tussen metselen en voegen met veel minder risico worden teruggebracht, zodat steigers en ander materieel eerder kunnen worden verwijderd. Vertragingen van het bouwproces door (te) ongunstige weersomstandigheden voor metselen en/of voegen kunnen worden voorkomen. Door minimalisering van schadegevallen kan flink worden bespaard op klachtenafhandeling en reinigingskosten. Met een goed uitziende en duurzame gevel zal een betere oplevering plaatsvinden van een hoogwaardiger gebouw.

Remix Droge Mortel BV
Borger, 0599- 287 360

www.remix.nl