Reinigbare schilders harnasgordel

Artikel delen

Skyworks brengt met het Resist-harnas een unieke harnasgordel op de markt die veel minder gevoelig is voor vervuiling door verf en olie. Hierdoor heeft deze een veel langere levensduur dan de gebruikelijke harnasgordels.

We kennen het allemaal : je bent aan het schilderen, je loopt te knoeien en veegt snel je handen af aan je overall. Daarbij was je even vergeten dat je ook nog een harnasgordel aan had en die zit nu ook onder verf. Zonde, want de gordel zal hierdoor gelijk afgekeurd worden. De verf is namelijk niet goed uit het weefsel te verwijderen en heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van het stiksel en de banden. De ervaring leert dat vervuiling door verf verreweg de belangrijkste reden is voor het afkeuren van valbeveiligingsmateriaal.
Met het Resist-harnas is dat verleden tijd. Door de speciale beschermlaag om de banden kan de verf direct verwijderd worden en krijgt deze geen kans om in het weefsel te trekken. Ook olie, vet en ander vuil wordt zo tegengehouden. De flexibele coating beschermt de banden en maakt reiniging zeer eenvoudig. Iets wat met een reguliere harnasgordel niet mogelijk is.
Het Resist-harnas wordt standaard geleverd met een bevestigingsring op de rug en optioneel op de borst. Daarmee is deze harnasgordel ideaal voor gebruik bij schilderwerk en industriële onderhoudswerkzaamheden. Afhankelijk van de werkzaamheden kan de gordel geleverd worden met een enkele of een dubbele (Y-)lijn met schokdemper, waarvan de band ook voorzien is van dezelfde beschermende coating.

Skyworks, Berkel en Rodenrijs, (010) 514 00 50, www.skyworks.nl/resist-harnas