Verloren bekisting plaatsen zonder kraaninzet

Artikel delen

Max Frank is er in geslaagd een grote order in de wacht te slepen op Terminal 2b van de Londense luchthaven Heathrow. Hier wordt Pecafil® verloren bekisting toegepast voor de grote verscheidenheid aan poeren en andere funderingsconstructies. De toepassing van Pecafil® geniet hier de voorkeur, omdat men het gebruik van zware traditionele- en of systeembekisting wilde voorkomen.

De keuze is op Pecafil gevallen omdat dit systeem inzetbaar is zonder kranen, ondanks de vaak forse afmetingen van de constructies. Men is bovendien verzekerd van een snelle montage en het systeem is gemakkelijk aan te passen aan  de veelvuldige wijzigingen van het oorspronkelijke ontwerp.
Pecavoid® is een uit cellen opgebouwde holte vormer. Ter voorkoming van schade aan de in het werk gestorte vloerplaten en funderingen door de opwaartse gronddruk, is Pecavoid® ontwikkeld om samen te drukken wanneer er bodembeweging plaatsvindt naar boven.
De kleigrond bij Terminal 2 van luchthaven Heathrow kan bij schommelende waterstanden zodanig zwellen dat dit druk op de fundering en vloer zou kunnen opleveren. De opdrachtgever heeft gekozen voor Pecavoid® omdat dit systeem flexibel en bedrijfszeker is. Bovendien kon Max Frank eenvoudig drainage opnemen in het systeem. De hoofdaannemer is Balfour Beatty; één van de grootste Bouwconcerns in de UK.

Max Frank Nederland B.V., Bladel, (0497) 383 538, www.maxfrank.nl