Kennis- en adviescentrum BranchePlatform Natuursteen opgericht

Artikel delen

Vakorganisaties FNV Bouw en CNV Vakmensen en de werkgeversorganisatie Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven hebben het kennis- en adviescentrum BranchePlatform Natuursteen opgericht. Het platform gaat de opleidingen voor werknemers en ondernemers in de natuursteensector organiseren, stimuleert kennis en promotie van het vakmanschap en geeft voorlichting over scholing, opleiding en onderwijs.

De aanleiding voor de oprichting van het BranchePlatform Natuursteen is dat de drie CAO-partijen betrokken bij de CAO voor het Natuursteenbedrijf het opleiden van werknemers zeker willen stellen. Goede natuursteenopleidingen vergroten de vakkennis en inzetbaarheid in de bedrijven. Door vakwerk te leveren van de allerhoogste kwaliteit, draagt een goed opgeleide werknemer bij aan het positieve imago van de sector. Het BranchePlatform Natuursteen neemt de taak op zich om de scholing in de natuursteenbranche te blijven stimuleren, in nauwe samenwerking met ROC Midden-Nederland en Fundeon.

NatuursteenVakdag

Op vrijdag 23 mei organiseert het platform de NatuursteenVakdag op het Bouw&Infrapark in Harderwijk. Die dag toont de branche de mogelijkheden van natuursteen in al zijn toepassingen en varianten. Peter Roos, voorzitter BranchePlatform Natuursteen en sectorbestuurder FNV Bouw: ‘Wij organiseren de NatuursteenVakdag om natuursteen onder de aandacht te brengen bij opdrachtgevers, aannemers en ontwerpers, want het materiaal blijkt nog redelijk onbekend. Ook willen we de werknemers in de sector kennis laten nemen van nieuwe ontwikkelingen. We zetten een breed programma op dat de hele bouwketen zal aanspreken.’
’s Ochtends worden plenaire voordrachten en parallelsessies gehouden, ’s middags is er een bedrijvenmarkt met demonstraties van machines en gereedschapen die men kan uitproberen. Bedrijven en medewerkers uit de sector worden verwacht, maar ook opdrachtgevers, architecten, adviseurs en leveranciers zijn van harte welkom. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoofdbedrijfschap Ambachten. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.natuursteenvakdag.nl.

Kijk voor meer informatie op www.brancheplatformnatuursteen.nl. Het platform is gevestigd in Harderwijk.